“TÜRK MİLLETİ OLARAK BOSNA’DA YAŞANANLARI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

29 Nisan 2016 17:49

Bosna Hersek Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in sağ kolu Bosna’nın direniş mücadelesinin 7. Müslüman Tugayı komutanı emekli Albay Şerif Patkoviç, Isparta Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Isparta Hak Dilara Derneği ve Bosna Hersek Zenica Altın Zambak Derneğinin Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı’nın destekleri ile ortaklaşa yürüttükleri “Zenica Isparta Kardeşlik ve Sevgi Bağı Köprüsü” projesi kapsamında beraberinde 20 Bosna Hersekli öğrenci ile Isparta’ya gelen Patkoviç, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem tarafından ağırlandı.
Ziyarette konuşan Isparta Hak Dilara Derneği yönetim kurulu üyesi ve “Zenica Isparta kardeşlik ve Sevgi Bağı Köprüsü” projesi yürütücülerinden Rahmi Karahan, proje kapsamında 10 gün Saray Bosna’ya gittiklerini söyledi. Karahan, Bosna Hersek’te çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını, Devlet Bakanı Salko Bukvareviç tarafından kabul edildiklerini ifade ederek, “Sırpların Müslüman Boşnak halkına dünyanın gözü önünde uyguladığı soykırımı ve tarihten silme çabasının izlerini yaşayarak gördük. Şimdi de bu soykırıma karşı mücadele eden en önemli kişilerden biri olan Şerif Patkoviç ve gençlerimizi proje kapsamında burada ağırlıyoruz. Kardeşlerimizi Ispartalı gençlerle kaynaştırmak, tarihi dostluğumuzu pekiştirmek için bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.
Gerek Isparta halkına, gerekse üniversite gençliğine proje kapsamında konferanslar da verecek olan Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gazi Emekli Albay Şerif Patkoviç de, Isparta Belediyesi’nde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Isparta’ya beraberinde Bosna –Hersekli şehit çocuklarıyla birlikte geldiğini söyleyen Şerif Patkoviç, Isparta Hak Dilara Derneği ile işbirliği yaptıklarını ve bu işbirliğinin gelecekte neler yapılabileceğinin göstergesi olduğunu kaydetti. ‘Kendimizi burada güzel hissediyoruz’ diyen Patkoviç, “Türkiye’ye geldiğimizde kendimizi evimizde hissediyoruz. Daha güzel bir gelecek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem de, “Büyük devlet adamı Sayın Aliya İzzet Begoviç’in efsane komutanı olarak kabul edilen ve Bosna ordusunun komutanı olduğu tabura çektirdiği tekbir ile anılan 7. Müslüman Tugayı’nın kahraman komutanı Gazi Şerif Patkoviç hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.
Türk Milleti olarak Bosna’da yaşananları çok iyi biliyoruz. Avrupa hala Bosna Hersek’te yaşananların hesabını verememekte, o günlerde Bosna’ya neden silah ambargosu uyguladıklarını cevaplayamamaktadır.
Kendilerine emanet edilen masum insanları hangi akıl ve vicdanla Sırplara teslim ederek katledilmelerine müsaade ettiklerini izah edememektedirler. Onbinlerce insanın öldüğü, insanlığın ve medeniyetin çöktüğü Bosna’da vicdanların hala aklanmadığını görüyoruz.
Türk Milletinin destanı olan Çanakkale ile Bosna’nın Saraybosna’sı yenilmeyen şehirler olduğunu, her iki savaşta yaşananları anlatmaya kelimelerin yetmediğini, elde edilen zaferde inancın en önemli etken olduğunu görüyoruz” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...