BAKA Kalkınma Kurulu Burdur’da toplandı

29 Nisan 2016 17:54

Antalya, Isparta ile Burdur’dan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerinden oluşturulan 100 üyesi bulunan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Kalkınma Kurulu, 2016’ın ilk toplantısını Burdur’da gerçekleştirdi. BAKA faaliyetlerinin daha etkin olması için tavsiye kararları alan Kalkınma Kurulu, Ajans faaliyetleri, Mali Destek Programları ve EXPO Antalya konularında bilgilendirildi. Kalkınma Kurulu üyelerinden 2014-2023 Bölge Planı’nda belirlenen Batı Akdeniz’in 5 gelişme eksenine göre oluşturulan çalışma gruplarının bir sonraki toplantıya kadar kendi aralarında toplanıp raporlar hazırlaması kararlaştırıldı.

Antalya’dan 50, Isparta’dan 26 ve Burdur’dan 24 olmak üzere toplam 100 üyeden oluşan Kalkınma Kurulu’nun ANSİAD Yönetim Kurulu eski Başkanı Ali Eroğlu başkanlığındaki toplantısı; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin İstiklal Yerleşkesi Rektörlük Binası Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. BAKA Kalkınma Kurulu’nun 2016 yılının ilk toplantısı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve yoklama sonrası yeter sayısının bulunmasıyla başladı. Açılış konuşmasında MAKÜ’ye Senato Toplantı Salonu’nu tahsis etmesi ve evsahipliği için teşekkür eden BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Kalkınma Kurulu üyelerine proje başvuruları tamamlanan 2016 Mali Destek Programı ile BAKA’nın gerçekleştirdiği ve planladığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 2016 Mali Destek Programı’na Antalya’dan 108, Isparta’dan 66 ve Burdur’dan 33 olmak üzere toplam 207 proje başvurusu olduğunu söyleyen Genel Sekreter Özen, şöyle devam etti:
‘DESTEK PROGRAMLARININ TABANA YAYILMASINI İSTİYORUZ’
“2015’de 17 milyon TL bütçe ile 41 proje desteklenmişti. Bu sene biraz daha az mütevazi bütçe ile çıktık. 12 milyon TL ama destek alacak proje sayısının yaklaşık 70-75 civarında olacağını tahmin ediyoruz. Güzel bir gelişme, çünkü biz mali destek programlarının tabana yayılmasını istiyoruz. Son derece iyi projelerin ortaya çıkmasını ve ihtiyaç sahiplerinin iyi projelerinin desteklenmesini istiyoruz. Dolayısıyla bu sene mali destek programının çok daha iyi sonuçlar çıkartacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl da inşallah Bölge Planı’nı esas alarak mali destek programlarına devam etmiş olacağız. Kalkınma Kurulu gündeminde gelişme eksenli bir çalışma grupları oluşturulması var. Bence, Kalkınma Kurulunun daha etkin bir şekilde çalışması ve bize de bilgi kaynağı olarak gelmesi açısından çok önemli bir oluşum var burada. Şimdiden çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum.”
BAKA Birim Başkanları Mehmet Pehlivan, Mustafa Pektaş ve Bayram Altıntaş ise, Kalkınma Ajansı’nın sürdürdüğü tanıtım ve yatırım çalışmaları ile geçmiş yıllardaki ile proje başvuruları tamamlanan yeni mali destek programları hakkında kurul üyelerine ayrıntılı bilgiler aktardı. EXPO 2016 Antalya Genel Sekreterliği Uzmanı Hülya Üstün de, 23 Nisan’da açılan ve 6 ay sürecek Expo 2016 Antalya ile ilgili sunumuyla Kalkınma Kurulu üyelerini bilgilendirdi.
Kalkınma Kurulu üyeleri, verilecek destekler ve strateji için kaynak olacak 2014-2023 Bölge Planı’nda belirlenen gelişme eksenlerine göre çalışma grupları oluşturdu. Bölge Planı’nda Batı Akdeniz’in gelişme eksenleri ‘Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması’, ‘Turizmin Çeşitlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması’, ‘Sanayide Rekabetçiliğin Artırılması’, ‘Ulaşım ve Lojistik Altyapısının Artırılması’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre ve Yaşam Kalitesinin Yükseltilmesi’ olarak belirlenmişti. 5 çalışma grubu, gelecek Kalkınma Kurulu toplantısına kadar kendi aralarında toplanıp, önerilerini içeren raporlarını hazırlayacak.
Kalkınma Kurulu’nun toplantısı görüş ve önerilerin alınmasıyla tamamlandı.

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...