Öğrenciler Isparta Belediyesini ziyaret etti

29 Nisan 2016 17:54

Halıkent İlkokulu 4.sınıf öğrencileri, Isparta Belediyesi’ni ziyaret etti. Sosyal Bilgiler dersi çerçevesinde yerel yönetimler ve yerel yönetimlerin görevleri ile yaptıkları çalışmalar hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem’den bilgiler alan öğrenciler ardından okul aile birliği ve okul yönetimi ile birlikte belediyenin Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni gezdi. 

Halıkent İlkokulu 4.sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi kapsamında Isparta Belediyesi’ni ziyaret etti. Okul Müdürü Muzaffer Sarışahin, öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı Olcay Günhan ve yöneticileri ile öğrenciler Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem’i ziyaret etti.
Halıkent İlkokulu Öğretmeni Mevlüt Çankal Sosyal Bilgiler dersi kapsamında yerel yönetimlerin ele alındığını ve bu kapsamda belediyeyi ziyaret ettiklerini söylerken, belediyenin görevleri, belediye başkanının nasıl seçildiği, belediyenin hizmet alanları konularını öğrencilere yerinde göstermek istediklerini söyledi.
Okul Aile Birliği Başkanı Olcay Günhan da, öğretmenlerin konuları yerinde göstermek ve dersin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini, istek ve taleplerin dile getirildiğini kaydetti. Günhan, “Bu fırsatı verdikleri için başkanımıza ve başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ise, belediyenin yaptığı çalışmalar, gelir kaynakları, idare şekli gibi konularda bilgiler verdi. Öğrencileri ve idarecileri belediyede ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdem, öğrencilerin de sorularını yanıtladı, istek ve şikayetlerini dinledi.
Öğrenciler Başkan Yardımcısı Recep Erdem’den aldıkları bilgilerin ardından Belediye Meclisi Salonu’na geçerek, meclis çalışmalarıyla ilgili de burada bilgiler aldı. Öğrenciler Meclis sıralarını doldururken, öğrenciler arasından Meclis Başkanı, katipler yerlerini aldı. Burada meclis üyesi öğrenciler, meclis başkanından Isparta ve okulları için yapılmasını istediklerini aktarırken, konu meclis başkanı tarafından da cevaplandırılırken, meclis toplantılarının işleyiş şekilleri hakkında bilgiler aldılar.
Öğrenciler ardından da Isparta Belediyesi’nin Gökçay Kavşağında bulunan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni gezdi. Öğrenciler burada müze yetkilileri tarafından müzede bulunan halı ve kilimler ile diğer materyaller hakkında bilgilendirildi ve atalarının geçmişteki yaşayış şekilleri ve kullandıkları eşyaları yakında görme fırsatını yakaladılar.

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...