Firmalardan sinerji için BAKA’ya teşekkür

30 Nisan 2016 12:59

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), sorunların tespiti ve çözüm önerileri ile durum tespiti amacıyla Isparta’daki firmalara yerinde ziyaretler gerçekleştirdi. BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile Isparta İl Koordinatörü Ali Galip Bilgili, üretim, pazarlama, ihracat ve Ar-Ge gibi diğer sorunların çözümüne yönelik Orma, Güçsan ve Şahlanlar Gıda yöneticilerini ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Firma yetkilileri, BAKA’nın gerek mali destek programları gerekse yatırım ve yatırımcılara verdiği teknik destekler ile büyük sinerji sağladığını belirterek teşekkür etti. Genel Sekreter Özen, BAKA’nın istihdam ile sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan yatırım ve yatırımcıların sorunlarının çözümü, engelleri aşması konusunda doğrudan destek olduğunu ve olmaya devam eden kurum olduğunu vurguladı.

BAKA Genel Sekreteri Özen ve İl Koordinatörü Bilgili, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı Osman Şahlan ile sahibi olduğu kerevit işleme ve pazarlama konusunda en köklü firmalardan Şahlanlar Gıda’da biraraya geldi. Su ürünleri ve gıda üzerine faaliyetler yürüten bölgenin en büyük kerevit fabrikasına sahip firmanın çalışmaları hakkında bilgi veren Şahlan, Göller Bölgesi’nin su ürünleri potansiyelinin yüksek olduğunu, tanıtım eksikliği ve değişik nedenlerle geçmişteki hatalar sonunda gerileme yaşandığını, yeterli üretim olmaması nedeniyle talebin tam karşılanamadığını anlattı.
BAKA ekibi, Gençgüçsan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçükköse’yi ise 6 bin metrekarelik yeni yatırım yerinde ziyaret etti. Gençgüçsan’ın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Santez desteği alıp Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğiyle elma boylama makinesi geliştirdiğini hatırlatan Küçükköse, seri üretim bandı kurulmasında BAKA’nın desteği için de teşekkür etti. BAKA Genel Sekreteri Özen de, tarım alet ve makinaları imalatında ürün yelpazesini ve pazarını genişletmeye devam eden Gençgüçsan’a başarılarının devamını diledi.
Genel Sekreter Özen ile Koordinatör Bilgili, Orma Fabrika Müdürü Özkan Doğan ile de biraraya geldi. Fabrikanın yeni yatırımları hakkında bilgi veren Özkan, 500 bin metrekarelik alanda 400 kişiye istihdam sağlayan firmanın orman ürünleri sektöründe Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri olduğunu, çevre konusunda son derece hassas olan Orma’nın biyoyakıt lisansı alıp üretimde tamamen temiz enerji kullandığını anlattı.
BAKA’nın firmaların yeni ufuklar açarak yeni ürün ve pazarlar bulmaya yönlendiren kurum olduğunu görüşmelerde belirten Genel Sekreteri Özen, kapasite artırımı, Ar-Ge, yeni pazarlar ve ihracat konularında BAKA’nın her zaman teknik destek verdiği KOBİ’lerin yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydetti.

 

 

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...