“Her kişi potansiyel bir özürlüdür”

3 Aralık 2012 18:51

Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Balaban’ın mesajı şöyle: “Her yıl 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü  olarak kutlanmaktadır. Bu münasebetle özürlü kardeşlerimizin hatırlanması, çalışsın veya çalışmasın yaşamın her alanında var olduklarının ve çözüm bekleyen sorunlarının olduğunun bilinmesi, yinede anlamlıdır.

Asla unutulmamalıdır ki, her kişi potansiyel birer özürlüdür. Ülkemizde özürlülerin istihdamına gereken önem ve hassasiyetin gösterilmediği, özel sektörün yanında maalesef Kamuda da gerekli özen gösterilmemiş ve özürlülere yeterli istihdam yaratılmamıştır.

Yasa gereği toplam personelin %3 ü oranında özürlü personel istihdam etme şartı olmasına rağmen, Kamuda bu sayıya ulaşmak neredeyse hayaldir.

Yaklaşık 2 milyon memurun çalıştığı Kamuda yine yaklaşık 60 bin özürlü çalıştırılması gerekirken bu rakam ancak 9 binler seviyesindedir.

Dolayısıyla devletin uymamakta direndiği Anayasa ve yasalara özel sektörün harfiyen uymasını beklemek hayalcilik olur.

Kamuda çalışan özürlü arkadaşlarımızın acilen çözülmesi gereken başlıca sorunları,

•Belirli bir mesleği bulunan özürlülerin mesleği dışında çalıştırılmaması,

•Mesleği olmayan özürlüleri, özür durumuna göre yapabilecekleri hizmetlere ait kadrolarda çalıştırılması,

•Özür artırıcı ve ek özür getirici işlerde çalıştırılmaması,

•Yardımcı hizmetler sınıfında olup da lise ve üstü öğrenim görmüş özürlü personelin sınavsız genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi,

•Özürlü personelin görevde yükselmelerindeki engellerin kaldırılması,

•Çalışmalarını kolaylaştıracak araç ve gereçlerin sağlanması,

•Özürlü personele mesai saatleri dışında görev verilmemesi

Konularında acilen tedbirler alınarak bu sorunlar en kısa zamanda çözüme kavuşturulmalıdır.

Türkiye Kamu-Sen olarak özürlü Kamu çalışanları adına bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadelemize aynı kararlılıkta devam edeceğiz.

Özürlü arkadaşlarımızın sadece birkaçını sıraladığımız sorunlarını çözme noktasında mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Yılda bir defa değil 365 gün yanlarında olduğumuzu belirtir, hepimizin bir gün özürlü olabileceğini unutmadan 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününü kutluyoruz”.

 

 

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...