Yalvaç’ta Hıdırellez Kutlaması

3 Mayıs 2016 16:08

Yalvaç belediyesi öncülüğünde her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez Şenlikleri bu yıl da 6 Mayıs Cuma günü düzenlenecek. Başkan Halil Hilmi Tütüncü’nün isteği üzerine, Güneydoğu’da terörle mücadele eden güvenlik güçlerinden her gün gelen şehit haberleri nedeniyle şenliklerin eğlence bölümü en az seviyede tutuldu.

Şenliklerin geleneksel yeri olan Hıdırlık Tepesindeki etkinlikler Cuma günü saat 10:00’da Mevlit-i şerif okunması ile başlanacak. Saat 10:30’da Belediye Başkanı Tütüncü’nün günün anlamını vurgulayan açılış konuşmasının ardından yeni kurulan Yalvaç Belediyesi Mehter Takımı gösterisi izlenecek.
Açılış programı kapsamında Yalvaç Belediyesi Karate Okulu gösterisi, çocuklara yönelik ödüllü yarışmalar yapılıp, nisan ayında düzenlenen ve ilçedeki ortaöğretim kurumları arasında yapılan Hıdırellez konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Yine bu kapsamda ata sporlarımızdan olan okçuluk gösterisi yapılacak.
Hıdırlık tepesindeki programın sonunda Hıdırellez ateşinin hep birlikte yakılmasının ardından halka hıdırellez yemeği ikram edilerek etkinliğin piknik havasında gün boyu devam etmesi sağlanacak.
Günün ikinci programında ise akşam saat 20:00’da Anlatan Meydanda kurulan sahnede Abdullah İpekçi bir ilahi konseri verecek. Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü tüm Yalvaçlıları, bir geleneğimizi yaşatmak üzere çocukları ile birlikte Hıdırellez etkinliklerine katılmaya davet etti.

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...