Türkocakları Genel Merkezinin 44. Olağan kurultayı Ankara´da yapıldı

6 Mayıs 2016 15:25

Kuruluşunun 104. yılında Türkocakları'nın 44.Olağan Genel Kurulu hafta sonu Ankara'da yapıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 82 şubenin delegeleri Prof.Dr.Mehmet Öz yönetimini ibra etti ve tekrar "göreve devam" dedi. Isparta Kurultay'da şube Başkanı Op.Dr.Levent Başyiğit ve Delegeler Erkan Türker, Mustafa Tekin ile temsil edildi. Başkan Başyiğit Kurultay'da bir konuşma yaptı. Genel Merkez yönetimi, Delegeler ve Misafirleri selamladığı konuşmasında; 

"Türkocağımızın 44. Kurultayı hayırlı olsun. Bugün bu salonda sadece bizler bulunmuyoruz. İstanbul Karacaahmet Mezarlığında dönemin Türk Milliyetçisi aydınlara hitaben kaleme aldıkları bildiri sonrası 1912 yılında Türkocaklarının kurulmasına vesile olan 190 Askeri Tıbbiye öğrencisinin ruhları bugün aramızdadır. Atatürk'ün Anadolu'ya geçmesinden sonra İstanbul'un işgal edildiğini bildiren Türkocağı Genel Başkanına Atatürk, Mitingler düzenleyin, halkı ayaklandırın talimatını vermişti. İşte Meşhur Sultanahmet ve Taksim Mitingleri bu talimat üzerine Türkocakları tarafından düzenlenmiştir. Bu Mitinglerde Ateşili konuşmalar yapıp, Türk'ün Ateşle imtihan edildiğini belirten Halide Edip Adıvar'ın ruhu bugün bizlerledir. Türkçülüğün esaslarını yazan Ziya Gökalp, Yusuf Akçura ve ilk Cumhuriyet Hükümetlerinde Atatürk tarafından Milli Eğitim Bakanı yapılan ve 35 yıldan fazla süre ile görevde kalan Efsane Genel Başkanımız Hamdullah Suphi Tanrıöver'in ruhları bugün bu salondadır.2008 yılında yine bu salonda ki Türkocağı kurultayında Hakk'a yürüyen Komando Ayvaz Gökdemir'in,2013 yılında Uçmağa varan Türkocakları Eğitim Kültür Vakfı eski Başkanı Nevzat Kösoğlu'nun ruhları bugün bizimledir.
Kurtuluş savaşı sonrası yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sahibi bitkin durumdaki Türk Milletini ayağa kaldırmak için yaptığı yurt gezilerinde uğradığı her il ve ilçede varsa Türkocağını ziyaret eden, yok ise kurulması için talimat veren, bu nedenle 1925 li yıllarda 280 şubelere ulaşmamızı sağlayan, Onursal başkan yapılan eşi Latife Hanım ile birlikte kurultaylarımıza katılan Büyük Türk Milliyetçisi, Türkçü, Türkocaklı Bozkurt Atatürk'ün ruhu bugün bu salonda bizimle birliktedir. Böyle Manevi ,ruhani özelliği yüksek bir ortamda, birbiri ile kardeş olan Türkocaklılar bu bilinç ile vakur hareket etmektedirler, sevgi ve saygılı bir tavır sergilemektedirler. Bu nedenle "Türk Milliyetçilerinin en büyük eksikliği birbirlerini sevmeyi yeterince öğrenememiş olmalarıdır" diyen Dede Korkut Galip Erdem büyüğümüzün bugün mezarında huzur içinde uyuduğunu düşünüyorum.
2 yıl boyunca Türkocağını yöneten Genel merkez yönetimine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Yeni seçilecek yönetime de başarılar diliyorum. Bu kurultay nedeniyle Türkiye'nin dört bir köşesinden kopup gelen şube başkanları ve delege arkadaşlarımın salimen memleketlerine, çocuklarının yanlarına dönmelerini temenni ediyor, salonu saygı ile selamlıyorum" dedi.

 

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...