Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

5 Mayıs 2016 15:26

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY Adlı Operasyon'un 3. dalgasıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle: “Isparta Cumhuriyet Başsavcılıgımızca Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik olarak FF.TÖ/ PDY terör örgülünün Isparta ilinde ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde faaliyetlerini düzenlemek / örgütün yöneticiliğini yapmak.

FETÖ/PDY üyesi olmak (3713 Sayılı Kanun ve TCK 314), 6415 saydı terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet etmek, Resmi Belgede Sahtecilik. İrtikap . Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek ve Yaymak . Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek ' suçları ile ilgili olarak yürütülmekte olan soruşturma kapsamında;
38 şüphelinin tutuklu bulunduğu ana soruşturmanın devamı mahiyetinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca; 03.05.2016 tarihinde 10 şüpheli hakkında; yasadışı Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmak, sahte olarak adlarına düzenlenmiş sertifika ve belgeleri Süleyman Demirel Üniversitesindeki kadrolarda işe girmek için kullanmak suçlarından gözaltı kararı verilmiştir. 10 şüphelinin tamamı gözaltına alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca sorgulamalarına başlanılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 04.05.2016”.

 

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...