HEDEF : DÜNYA REKORU KIRMAK

6 Mayıs 2016 15:37

El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Canan Aydın, Ispartalı bayanların ülkemizin çeşitli yerlerindeki ‘Sevgi Evleri’ ve ‘Yaşlı Yaşam Evleri’ için ‘Sevgi Battaniyeleri’ Projesi kapsamında ördüğü binlerce battaniyenin Prof. Dr. Orhan Ünal Başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince ‘Dünya Rekoru’ olarak tescilleneceğini bildirdi. 

Söz konusu proje ile ilgili olarak dün El Ele Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin merkezi olan Damgacı Sokak’taki Pembe Köşk’te basın toplantısı düzenlendi. Dernek Başkanı Canan Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri ve projeye dahil olan çok sayıda bayanın katıldığı toplantıda konuşan Başkan Canan Aydın, şunları söyledi; “Biz sürekli ören bayanlarız. El işi bizim vazgeçilmezimiz. Sürekli örüp kermeslerimizde satıyoruz. Bu proje öyle bir şey yapalım ki o kadar örüyoruz ki rekor kırabilir miyiz diye düşündük. Dünya Kadın Rekortmenleri aracılığıyla Orhan Kural hocamızla tanıştık. Güzel bir rekor olacağını, güzel bir proje olduğunu, bizi destekleyeceğini söyledi. Orhan Kural hocamız 8 Mayıs Pazar günü Isparta’ya gelecek. Anneler Günü’nde günün anlamıyla beraber Isparta’nın tarihine geçecek bir rekorunu kırıyoruz. Nasip olursa bu konuda dünya rekoru kıracağız. 8 Mayıs Pazar günü saat 11.00’da Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek dünya rekoruna tüm Isparta’yı davet ediyoruz. Bu arada orada Isparta’nın yöresel yemekleri de ikram edilecek.
Zannediyorum 700 metrekare battaniye ördük. Bu battaniyeler Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla İlimizden başlayarak, sevgi evlerimize, yaşlı yaşam evlerimize ve tüm Türkiye’de yaşlı yaşam evlerine dağıtılacak. Bu anlamda projemizin ortağı olan Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne derneğim ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. En büyük sponsorlarımız İpliksan oldu. ITSO en büyük sponsorlarımızdan. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Isparta’da ilk kez kırılacak dünya kadınlar alanındaki bu rekorda bize destek olan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bu rekoru el ele vererek 8 Mayıs’ta Anneler Günü’nde kırmanın büyük heyecanını yaşıyoruz. Herkes bunu sevgi ile yaptı. Hangi yetim çocuğun üzerini örtecek sıcaklığıyla bir anne sevgisiyle yaptılar. Bu yüzden çok manidar ve çok büyük bir projeydi. Projeyi sonuçlandırmanın da sevincini yaşıyoruz” dedi.
Projeye destek veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden toplantıya katılan İl Müdür Yardımcısı İlkay Türkoğlu da, proje hakkında yaptığı konuşmada; “Bende inceleme yaptım. Çok güzel çalışma yapmışlar. Dünya sevgi battaniyesi. İnşallah bu dünya rekoru kırılacak. Burada manevi bir hava var. Bizim sevgi evlerimizde, yaşlı yaşam evlerinde kalanlara dağıtımı başlanacak. Buradan Türkiye’ye bu battaniyeler dağıtılacak. Kendilerine bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Burada bir manevi hava var. Çocuklarımız ve yaşlılarımız yattıkları zaman anne sıcaklığını ve anne kokusunu bu battaniyelerden alacağını düşünüyorum. Bu projenin de Isparta’ya çok büyük fayda getireceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.
Projeye katılarak battaniye ören bayanlar ise, böyle bir projenin içinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek; “Bu battaniyeleri çok severek yaptık. Bu sevgiyi bütün çocuklarımızın ve yaşlılarımızın hissetmesini istedik. Battaniyelerimizi tek tek ördük. Gönül rahatlığıyla teslim ediyoruz. Bu projeden dolayı çok huzurluyuz. Başta Canan hanım olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...