HEM’in yeri İmam – Hatip’e verildi

3 Aralık 2012 19:02

Yıllardır 6 Mart Caddesi üzerindeki yerinde hizmet veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Gazi Sosyal Bilimler Lisesinin bulunduğu yere taşınacak. HEM’in bulunduğu yer ise hemen yanındaki Merkez İmam – Hatip Ortaokulu’nun alanına dahil edilecek. Bu konudaki karar Vali Memduh Oğuz tarafından onaylandı.

 Isparta Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü konusunda radikal karar alındı. Bu konuda edinilen bilgilere göre; söz konusu Müdürlüğün bulunduğu ve yıllardır hizmet verdiği 6 Mart Caddesi üzerindeki alan, hemen yanında bulunan ve  4+4+4 Eğitim Sistemi çerçevesinde Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’ndan Merkez İmam Hatip Ortaokulu’na çevrilerek eğitim – öğretim hizmetine devam eden okulun alanına dahil edildi.

Böylece, şuanda 350 öğrencinin eğitim – öğretim gördüğü Merkez İmam – Hatip Ortaokulu’na gelecek yılki taleplerin rahat bir şekilde karşılanması için yeni mekan ve alanlar oluşturulmuş oldu. Zira, Merkez İmam – Hatip Ortaokulu’nun öğrenci sayısının gelecek yıl 650 – 700 dolayında olması planlanıyor.

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ise, şuanda İstiklal Mahallesinde bulunan Gazi Sosyal Bilimler Lisesinin bulunduğu yere taşınacak. Bu taşınma işleminin başladığı ve bazı meteryallerin söz konusu yere götürüldüğü belirtildi.

Öte yandan, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun yerini Merkez İmam – Hatip Ortaokulu’nun alanına dahil eden söz konusu kararın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta Vali Memduh Oğuz’a sunulduğu ve Vali Oğuz tarafından onaylandığı öğrenildi.

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...