“Önemsiz trafik kuralı yoktur”

6 Mayıs 2016 15:49

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Tural, yaya ve şoförlere mutlaka trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Tural, “Unutmayalım, önemsiz trafik kuralı diye bir şey yoktur” dedi

Isparta Şoförler Odası Başkanı Ahmet Tural, her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Trafik Haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının birçoğunun ihmaller neticesi ortaya çıktığına vurgu yapan Tural, “Ülkemizde trafik kazalarının büyük çoğunluğu kurallara uymamak ve ihmalkarlık neticesinde meydana gelmektedir. Önemsiz trafik kuralı yoktur. Tüm trafik kuralları önemlidir. Bu nedenle trafik kurallarına uymak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.
Tural’ın açıklaması şöyle.
“Trafik kurallarına uymak hem kendi hayatımız hem de trafikteki tüm insanların yaşamı için önemlidir. Trafik kurallarına uyalım ve uymayanları da mutlaka uyaralım. Trafikte gerek araç sürücüleri gerek yayalar trafik kurallarına uymak zorundadır. Uyulmaması neticesinde de kazalar meydana gelmekte ve bu kural tanımazlıklar nedeniyle de her yıl birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte ve yıl maddi ve manevi yönden de insanlarımız ve ülkemiz zarar görmektedir. Bu duygu ve düşünenlerle tüm vatandaşlarımız ve sürücü kardeşlerimize kazasız belasız bir yaşam temenni ediyorum. Trafik haftası dolayısıyla da trafik ekiplerinde görevli polis arkadaşlarımız ve şoför esnafımızın Trafik haftasını kutluyor sağlıklı, kazasız belasız nice yıllar diliyorum”

 

Bu haber 552 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...