Uluborlu Selahattin Karasoy MYO’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

7 Mayıs 2016 11:15

BAKA, İŞKUR ve SDÜ İşbirliğinde Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu’nda Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı açıldı. 

Süreç sonunda öğrencilere Sertifika verilecek İş kurdukları takdirde bu Katılım Belgesi ile KOSGEB’e 50 Bin TL hibe kaynak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Çalışma ve İş Kurumu ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) açtı. BAKA Yatırım Destek Uzmanı Ömer Ferda Akyol, ''İş Planı yazan kişi 50 Bin TL hibe alabilir” dedi.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Şadi Tülü:
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Çalışma ve İş Kurumu, SDÜ Uluborlu Selahattin Karasoy MYO koordinasyonunda Uygulamalı Girişimcilik Kursu açtık. MYO’lar arasında öğrencilerine dönük Uygulamalı Girişimcilik Kursu açan ilk yükseköğretim programı unvanı aldık. Bu aynı zamanda diğer MYO’lar için de rol model olabilecek nitelikte. Onlara da ilham kaynağı olacak bir çalışma hayata geçirdik. Grafik Tasarım, Emlak Yönetimi, Harita- Kadastro, Bilgisayar Programı var Uluborlu MYO’da Piyasada çok rağbet gören alanlar bunlar. Ve bizim bu alanlarda yoğun öğrencilerimiz var Mezun olduktan sonra işlerini kurmalarına destek olmak noktasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz Biz, öğrencilerimizin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) faydalanmalarını istiyoruz.''
İŞ PLANI YAPAN KİŞİ 50 BİN TL HİBE
ALACAK 100 BİN TL DE KREDİ HAKKI DOĞUYOR
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yatırım Destek Uzmanı Ömer Ferda Akyol şöyle konuştu: ''Burada öğrenciler 2 yıl süren ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra işlerini kurabilir nitelikte donanım ile mezun oluyorlar. Özellikle Grafik Tasarım Bilgisayar İnternet ve Ağ Harita- Kadastro, buranın lokomotifi KOSGEB’in desteği de oldukça güzel ve önemli Uygulamalı Girişimlik Eğitimi’ni almak ile de değerli bir etabı aşmış oluyorlar. 50 Bin TL hibe imkânı yakalayacaklar Yine 100 Bin TL’ye kadar da kredi hakları doğuyor Bir artı değer daha var: Çalışma ve İş Kurumu, katılımcı öğrencileri ders saatine 20 TL ücret ödüyor. Eğitim ve bilgi anlamında çok önemli bir donanıma sahip oluyor öğrenciler İşlerini kurdukları takdirde kamu finansman desteğini de almış olacaklar Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin asıl sonucu «İŞ PLANI»dır. KOSGEB’in 50 Bin TL tutarındaki hibe desteğinden faydalanmak için Proje ve İş Planı olacak İşte biz burada projeleri ve alanı için İş Planı’nı nasıl dolduracaklarını anlatıyoruz Uygulamalı ve teknik olarak öğretiyoruz Program 70 saat Eğitim tamamlandığında herkes kendi İş Planı’nı nasıl oluşturacağına dair bilgiler ile donatılmış olacak. Süreç sonunda öğrencilere Sertifika verilecek İş kurdukları takdirde bu Katılım Belgesi ile KOSGEB’e 50 Bin TL hibe kaynak için başvuruda bulunabiliyor.''

 

 

Bu haber 894 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...