BİNLERCE KİŞİ ŞEVKET DEMİREL’İ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

11 Mayıs 2016 18:11

İş adamı  Şevket Demirel (90) öğle namazını takiben İslamköy de  Şehriban Hatun  Camiinde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi. Demirel’in tabutu ve defnedildiği mezar gül yağmuruna tutuldu. Cenaze törenine siyaset ve iş dünyasından ünlü isimlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze gülsuyu ve güllerle donatılmış şekilde mezarlığa götürüldü. Cenaze namazında Şevket Demirel’in 3 kızı da yan yana saf tuttular.

ÜNLÜ İSİMLER KATILDI

Şevket Demirel’in İslamköy’deki cenaze törenine eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Mustafa Kurutmaz, Isparta eski Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, İrfan Bakır ve Nuri Okutan,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eski bakanlardan İsmet Sezgin, Yaşar Topçu, İbrahim Gürdal, Aykon Doğan, İstanbul  Şişli eski  Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şevket Demirel'in damadı CHP Milletvekili İlhan Kesici, İşadamı Rahmi Koç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Nihat Özdemir ’de cenazeye çok sayıda vatandaş arasındaydı.

GÜLLER ARASINDA UĞURLANDI

İşadamı Şevket Demirel’in cenaze namazı sonrası güllerle donatılan tabutu cenaze aracına taşındı. Taşıma sırasında gülsuyu serpildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’da mezarlığa kadar yürüyüp defin işlemine katıldı. Defin sırasında basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için yeşil bir örtü mezar üzerine kapatıldı. Daha sonra Şevket Demirel’in naaşımezara bırakıldı ve dualar eşliğinde toprak atıldı.

KIZLARI TABUTUN ÖNÜNDE NAMAZ KILDI

İşadamı Şevket Demirel’in kızları Neslihan Demirel, Nihan Atasagun ve Binhan Kesici musalla taşının hemen önünde bir hoca eşliğinde ayakta öğle namazı kıldılar. Ardından da babalarının cenaze namazına iştirak ettiler. Hayat arkadaşını son yolculuğuna uğurlayan Sezen Demirel ise camii avlusunda taziyeleri kabul etti. Yoğun kalabalık nedeniyle cenaze namazı bir süre geç başladı.

MİSAFİRLERE  HELVA- KABUNE İKRAM EDİLDİ

Şevket Demirel’e son görev için  İslamköy’e Isparta’dan ve çevre illerden çok sayıda gelen vatandaşa  kurulan çadırdan Ispartanın geleneksel yemeği olan Helva- Kabune ikramı yapıldı. 

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...