HAS Partililer Ak Partili oldu

3 Aralık 2012 19:07

Isparta’da Genel Başkanları Numan Kurtulmuş ile birlikte HAS Parti’den Ak Parti’ye geçen eski İl Başkanı Mahmut Bilgiç dahil yaklaşık 200 eski HAS Partili törenle Ak Parti rozetlerini taktılar.

Ak Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi)’nin hafta sonu Eğirdir Yolu üzerinde bulunan İpek Showroom Satış Merkezinde düzenlenen Isparta İl Danışma Meclisi sert konuşmaların yanı sıra Halkın Sesi Partisi (HAS Parti)’den Ak Parti’ye katılımlara da sahne oldu.

İL DANIŞMA MECLİSİNE YOĞUN KATILIM

Önceki gün saat 13.00’te başlayan İl Danışma Meclisi toplantısına Partinin İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Isparta Koordinatör Milletvekili ve Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, İl ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, Belde Belediye Başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve yaklaşık 500 parti üyesi katıldı.

ÖZEL; “DEREBOĞAZI YOLUNUN YAPILMASINI BİZ DE İSTİYORUZ”

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan toplantıda konuşan Milletvekili Recep Özel, son günlerde Isparta gündeminde bulunan Dereboğazı yolu konusuna da değinerek şunları söyledi; “Biz bu yol yapılmasın demiyoruz. O yolun yapılmasını bizde istiyoruz. Antalya’ya Ağlasun – Çeltikçi üzerinden de gidilsin bunu da istiyoruz. Bu kötü bir düşünce mi? Kısır siyasi çekişmeler yüzünden Isparta hep kaybetti. Biz iktidarız bunu hazmedin.

“BİZ HEP BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ”

Ama görüyoruz ki, bu ülkede dikili ağacı bile olmayanlar bizi acımasızca eleştiriyor. Tabiî ki bunlara çanak tutanlar da var. Ak Parti hiçbir hizmet yapmadı diyenlere bir sorun. Eğitimde ilk sıralardayız. Bütün ilçelerimizde artık Üniversite var. Üniversite bizim zamanımızda yaygınlaştı. Birileri uzaydan gelip yapmıyor bütün bunları. Dereboğazı ile ilgili olarak bilboardlara reklam vermişler. Gidin kazmaya başlayın, bizde arkanızdan gelelim. Bu yol yapılmasın demiyoruz ki. Bu konuda Burdur’u hedef aldılar. Burdur zenginleşirse bizde zenginleşiriz. Bölge büyürse bizde büyürüz. Hep birlikte büyüyeceğiz. MHP ve CHP’nin dikili ağacı bile yokken. Halen daha bizleri eleştirebiliyorlar. Bunlara yoldaşlık edenleri uyarıyorum” dedi.

BİLGİÇ; “2023’E YOL TAMAMEN YAPILACAK”

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de konuşmasında; “Son günlerde Isparta gündemi bir konuya odaklandı. Isparta - Antalya bağlantısını gerçekleştirecek olan yine Ak Parti’dir. Bunları defalarca açıklamama rağmen, muhalefet parti temsilcileri halen kendi aklından geçenleri duymak istiyor. Dereboğazı yolu kapanmıştır. 2023’te bu yol tamamen yapılmış olacaktır. Ve 2014’de çalışmalar başlayacaktır. Dereboğazı için öncülük ediyoruz. Burdur yapıyor, Isparta bakıyor gibi bir durum yok. Burdur bizim kardeşimiz. Geçenlerde Ak Parti Milletvekilimiz Bayram Özçelik açıklamada bulunmuş. Size de destek olacağız demiş. Bu ne güzel bir şey. Biz başkaları gibi mazeret üretmiyoruz. Hizmet üretiyoruz. Bunlar hizmeti de engellemeye çalışıyorlar. Herkes kendi işini yapsın” dedi.

UZAKTAŞ; “MHP VE CHP BİZİ HANGİ HAKLA YARGILIYOR”

Toplantıda son konuşmayı İl Başkanı Nuri Uzaktaş yaptı. Uzaktaş da konuşmasında; “Muhalefet partilerinin hükümeti eleştirirken kendi dönemlerine ne yaptıklarına bakmaları gerekiyor. İktidar oldukları dönemleri ne çabuk unuttular. Ülkeyi batırmaktan başka ne yaptılar. MHP ve CHP bizi ne ile hangi hakla yargılıyor. Bunların konuştuklarında mantık var mı? Bu ülkeyi siz büyük krizlere sokmadınız mı? Birçok esnaf sizin sayenizde batmadı mı? Sizin beceriksizliğinizin hesabını bize soruyorsunuz. Isparta yaşanılabilir kentte 3. sırada. Bu nasıl oldu. Her noktada iyi bir seviye de iken halen hangi mantıkla bizi eleştiriyorsunuz.

“YATIP KALKIP DEREBOĞAZI YOLUNU KONUŞUYORLAR”

Isparta Belediyesine bakın. Bir yere 3 defa temel atarlar. Birde o yetmezmiş gibi Genel Başkanlarını da çağırırlar. Asfalt yapmak belediyenin görevidir. Her tarafı doğalgaz olmuş bir ilde bozulan yolları asfaltlamak belediyenin görevi değil midir. Bu sizin göreviniz. Bir asfaltı yapamayacaksanız siz ne yapacaksınız. Hakkınız olan şeyi zaten iktidar veriyor. Birde bunun yanında suyu bari temiz kokusuz verseniz. Isparta’nın suyu kokudan içilmiyor. Dereboğazı yolunu dillerine dolamışlar. Siz pis kokan suyu çözün, Dereboğazı bizim işimiz. MHP’nin Belediye Başkanları birer birer eleştirerek istifa ediyor. Siz bunlarla ilgilenmeyin halen daha Dereboğazı yolunu konuşun. Yatıp kalkıp Dereboğazı diyorlar. Peki o yol yapıldıktan sonra acaba ne yapacaklar çok merak ediyorum. Biz hizmet etmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

HAS PARTİLİLER AK PARTİYE GEÇTİ

Ak Parti Isparta İl Danışma Meclisinde yapılan konuşmaların ardından Has Parti’den Ak Parti’ye katılanlara rozet takıldı. İl Başkanı Nuri Uzaktaş, parti rozetini HAS Parti İl Başkanı Mahmut Bilgiç’e takarken, diğer partililerin rozetlerini de Milletvekilleri taktılar.

Bilindiği gibi; geçtiğimiz Ağustos ayında HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Partisinden Ak Parti’ye geçmiş ve Isparta’dan da yaklaşık 200 partili Kurtulmuş ile birlikte Ak Partili olmuştu. Önceki gün yapılan toplantıda bu partililere Ak Parti rozeti takılarak resmen Ak Partili oldular.

Bu haber 935 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...