Pazarlama Bölümü öğrencilerine konferans

16 Mayıs 2016 15:53

SDÜ Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Bölümü tarafından geçtiğimiz gün konferans verildi.

Konferansa konuşmacı olarak bir şirkette Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Yüksel Fidan katıldı. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferansta Fidan, halen daha başarı ile sürdürdüğü mesleğinin avantaj  ve karşılaşılabilecek dez avantajları hakkında bilgi verdi.

Herhangi bir ürünün pazarlamasında, satış veya pazarlama elemanının müşteri portföyünün geniş olması gerektiğine dikkat çeken Satış ve Pazarlama Müdürü Fidan, "Mevcut müşterilerin ürün hakkında iyi bilgilendirilmesi gerekiyor. Bunun içinde söz konusu personelin satışını yapacağı ürün hakkında detaylı bilgiye sahip olması gerekiyor. Günümüzde müşteri kaybı yaşayan pazarlammacıların en büyük hatası müşteriye ürününün özelliklerini tam olarak anlatamamasıdır.

Her ürünün muhakkak bir pazarı vardır veya oluşturulabilir. Bunun için de hangi müşteriye hangi ürünü satmamız veya tanıtmamız gerektiğini çok iyi analiz etmeliyiz. Bizim mesleğimizde üzerinde

durmamız gereken bir diğer ve bana göre en büyük önem vermemiz gereken durum güvendir. Müşterilerimize çalıştığımız firma ve tanıttığımız ürün hakkında güven verebilirsek, güvenilir olursak, söz konusu müşteri hem sizden vazgeçmez hem de ürünleriniz onun için her zaman birinci sırada olur.

Bu da size her yeni ürünü rahatça piyasaya sürme şansı kazandırır" dedi.

Konferans soru-cevap şeklinde sürdü.

Konferans sonrasında Satış ve Pazarlama Müdürü Yüksel Fidan'a plaket takdim edildi.

 

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...