Başkan Şengöl Geçen 25 Ayı Değerlendirdi

16 Mayıs 2016 15:54

Eğirdir Belediye başkanı Ömer Şengöl Kanal 32 ekranlarında yayınlanan gazeteci Şakir Aksöz’ün hazırlayıp sunduğu “Ne var, ne yok?” programına konuk oldu. Şengöl, 30 Mart 2014 seçimlerinden bu güne kadar geçen 25 aylık hizmet süresini değerlendirdi ve projelerinden bahsetti. 

ŞEVKET DEMİREL'E VEFA

"İNŞALLAH ÖBÜR TARAFTA HAYIRLARIYLA ANILIR"

Programa başlarken vefat eden İş Adamı Şevket Demirel anıldı. Başkan Ömer Şengöl, "Sayın büyüğümüzle, bizim tarifimizle Şevket Ağamızla 1973 mahalli seçimlerinde tanışmam başladı. O gün bugündür, Şevket Ağa'mızdır. Bizim gözümüzde, büyük, sevecen, yapıcı, müteşebbis, kızmayan, herkese yardım eden, herkese yol gösteren bir insan olarak bilirim ben. Çok olumsuz anlarda da birlikteliğimiz oldu. Hiç kızdığını, infial yarattığını görmedim. İstanbul'daki rahatsızlığı döneminde de ziyaretlerimde, hala gözümün önündedir, İstanbul'da o kadar rahatsız olduğu halde, sol elinde kalem, sürekli yazar, "şu ne oldu, kim ne yapıyor, elma kaç para" diye soruyordu. Hep Isparta, Isparta'nın ekonomisi kafasındaydı. Fuat Uyar Belediye Başkanı iken, daha ülkede şehir planı yokken, Isparta'nın gecekondusuz bir il olmasında ve alt yapısı iyi yapılmış bir il olmasında, ayrıca tarım alanındaki modernizasyon ve fabrikalaşmasında, üniversitenin yapılmasında  en büyük pay Şevket Ağa'nındır. Kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. İnşallah öbür tarafta hayırlarıyla anılır. İhtilal'den önce Adalet Partisi'nin son il başkanıydı. Türkiye'de bir döneme damgasını vuran Demokrat Partiden sonra Adalet Partisi'nin il başkanıydı. Isparta siyasetinin bir numarasıydı. İftirası, hakareti yoktu. Herkesin çalışmasını beklerdi. Toprağın bile boş durmasını sevmez, ağaç dikilmesini isterdi" diyerek Şevket Demirel'e vefasını gösterdi. 

EĞİRDİR BELEDİYESİ'NDE ÖNEMLİ KÜLTÜR HİZMETİ

Gazeteci Şakir Aksöz ilk olarak Eğirdir Belediyesi'nin kültür hizmetlerinden bahsederek, yeni basılan kitapları sordu. Başkan Şengöl, "Ben Başkanlık sürelerimde, Eğirdir ile ilgili bir kaç hemşehrimizin yazdığı kitapları bastırdım. Kamuya dağıttık, isteyenlere verdik. fuarlarda dağıttık. Rahmetli Gazi Öğretmen İbrahim Ethem Kartal  hocamız. Kendisi öğretmen ama, İstiklal Harbinde büyük yararlılıkları olan büyüğümüz. Oğlu Mehmet hocamız kendisi öğretmen, anılar yumağını kitaplaştırdı ve bastırdık, ilgililere dağıtacağız. Recep Bozkurt, eniştemiz. Kendisi Eğirdir'de uzun süre  öğretmenlik yaptı. Bir kaç kitabı daha önce bastırılmıştı. Şimdi Eğirdir yazıları, Eğirdir Anıları kitabı basıldı dağıtılacak. Genç bir arkadaşımız, Görkem Çakın. SDÜ'de okur, Eğirdir'de çalışır. Bu kardeşimiz Eğirdir'deki bazı kitaplardan derlemeler ve halk ağzından edindiği bilgileri de Elma Hükümdarlığı Eğirdir adı altında toplar. 10 bin adet bastırdık, Eğirdir'deki bütün ilkokul ve ortaöğretim seviyesindeki tüm öğrencilere ve kütüphanelere vereceğiz. Her zaman yaptırdığımız kapsamlı Eğirdir tanıtım broşürü ve diğer broşürler. Meydan açık; Eğirdir ile ilgili yazıları varsa hemşehrilerimizin bize getirmesini dileriz." dedi.

"TANITIMDA TOPLU İĞNE BAŞI KADAR YAKALADIĞIMIZ

NE VARSA ONU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Kitaplardan sonra tanıtım ve fuar çalışmalarını soran Aksöz;  Başkan Şengöl, "Tanıtımla ilgili en küçük toplu iğne başı kadar yakaladığımız ne varsa onu kullanmaya çalışıyoruz. Dünya'nın incisi, Allah'ın boş vaktinde yarattığı Eğirdir'imizi tanıtmaya devam edeceğiz. Neredeyse çocuklarımızın adını elma koyacağız. O derece Eğirdir'imizi ve elmamızın tanıtımını yapıyoruz" dedi.

ELMADA BU YIL SIKINTILI GEÇTİ

ÜRETİCİYE FIRSAT SUNULMAZSA SIKINTI DEVAM EDER

Elma üreticileri Ocak 2016'dan sonra sıkıntı yaşadı. Kaliteli elma Eğirdir'de yetişiyor ama başka yerlerde yetişen elmalar da pazarlarda yer alıyor. Demir bin lira altının gramı yüz bin lira. Diğer yerlerde tarla ucuz, yetişen elmanın da kalitesi düşük. Eğirdir'de tarla fiyatı yüksek, içinde yetişen elma kaliteli. Diğer ülkeleri gezdik gördük. Diğer ülkelerde devlet yetiştiricilere büyük hibelerde bulunuyor ve destekler veriyor. Ticaret Sanayi Odası ile kışın Fransa ve Polonya'ya gittik. Polonya'da Avrupa birliği ve devlet ihracatta yüzde 80 KDV iadesi yapıyor. Fransa'da direkt destek değil ama endirekt anlamda destekler veriliyor. Bizim ülkemizde de bu destekler ve fırsatlar sunulmadıkça üreticinin sıkıntıları devam edecektir.

ÜNİVERSİTE'YE BİNA SÖZÜ

"ISPARTA'DA 2. ÜNİVERSİTE EĞİRDİR'E VACİPTİR"

Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimiyle görüştük, Rektör Hocamızla anlaştık, yer konusunda görüşümüz oldu, projesi onaylandıktan sonra çalışmalarımız başlayacak. İnşallah hep birlikte temelini atarız. Bu sadece Meslek Yüksekokulu mevcut binasına ek bir bina. Bizim derdimiz, 2. üniversite. Münasip olan bir yerde olsun. Turizm Fakülteleri var. Bunu turizmin olduğu Eğirdir'de yapılsın. Öğrenciler yaşayarak okusun. Tarım Fakültesi (Ziraat Fakültesi) düşünürsek, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü var. 60 tane akademisyen var. Allah bize butik bir şehir vermiş. Küçük biblo gibi en iyi sonucu alabilecek okullar yapalım. Mimarlık olmaya bilir ama Ziraat Fakültesine bağlı peyzaj bölümü açılabilir ve harika olur. Su ürünleri Fakültesi kapatıldı. Kapatılma sebebi ise öğrencinin olmaması. Her yerde bu fakülteler açıldı, düzeni bozuldu. Her fakülte kendine özgü bir yerde açılmalı. Ben her yerde söylüyorum, Tarım Bakanlığının 49 enstitüsü var bunun 2 tanesi Eğirdir'de. SAREM VE MAREM. Bu enstitüler hazır fakültelerde daha ileri durumdalar. Bir spor, bir güzel sanatları ilave etsek bizim butik üniversitemiz kurulur. Biliyorum ki, Devlet Planlama Teşkilatında Isparta'da 2 üniversite var ve yeri Eğirdir. Isparta'ya ikinci üniversite Eğirdir'e olmalı. artık bu Neredeyse Vacip duruma gelmiştir" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Başkan Şengöl'ün canlı yayında yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle;

MEVLEVİHANE RESTORE EDİLECEK

Eğirdir'de dervişler diye bir aile vardır. Eğirdir'deki mevlevihanenin soyunun devamdır. Sandukalar hala mevcuttur. Buranın restorasyon projeleri hazırlanmış, kurullardan geçmiş. Bir kaç arsa sorunu var, buranın sorununu ortadan kaldırıp restorasyonunu yapacağız.

EĞİRDİR EŞİTTİR, ISPARTA'NIN SPOR ARENASI 

Eğirdir'de, voleybol, futbol, triatlon, bisiklet, motosiklet, basketbol, at yarışları, yüzme, yelken her branşta etkinlik var. Bu yıl bir terslik olmazsa basketbol takımı ile bal liginde oynayacağız.  Eğirdir Kapalı Spor Salonu'nun zemini basketbol ligi için uygun değil. Valimiz, Kaymakamımız, spor il müdürüne sesleniyorum, desteklerini bekliyoruz.

AĞAÇ ÇİÇEK PEYZAJ BİZİM İŞİMİZ

Peyzaj, çiçek, ağaç Eğirdir olarak bizim işimiz. Birkaç güne kadar fotoğraflık bir Eğirdir ortaya çıkacak. Yoldan gelen geçenler, yediklerini içtiklerini yola atmasalar çok daha güzel olacak. Meraklıları bizim diktiğimiz fideleri söküp gidiyor. Sıkıntı yok, eksilen yerleri dolduruyoruz.

SAĞLIK OCAĞI GÜNEYİNDE BULUNAN EVLERDE MUTLU SON

İlçemiz İmaret Mahallesi sağlık ocağı güneyinde bulunan 98 adet konut arsalarının tapusu ile ilgili 2004 yılında açılan davada Eğirdir Asliye Hukuk Mahkemesi maliye hazinesi üzerinde bulunan tapunun iptali ile Eğirdir Belediyesi tüzel kişiliği adına tesciline karar verdi.  Kararın Yargıtay tarafından onanması ile birlikte hak sahibi konut maliklerine tapuları en kısa zamanda verilecek. Buradan söylüyorum, kooperatif kurmak, toplu konut edinmek ev sahibi olmak isteyenler gelsin bize başvursun. Yarımcı olmaya hazırız.

4 ETAP HALİNDE 7,5 KM BİSİKLET YOLU

Eğirdir merkezindeki otogardan başlayıp Rüya Park'a kadar etaplar var. 2 metre 40 cm yollar yapılacak. Ayrıca Kale burnundan başlayıp Yeşilada'nın etrafını dolaşan bir etap daha yapılacak. Bisiklet yollarına 5 bin ağaç diktik. Şimdi küçük olduğu için ağaçlar kimse görmüyor. Onlarda büyüyünce mavi ve yeşil ile iç içe bisiklet turları atılabilecek hale gelecek. 

PLAJDA YAYA ÖNCELİKLİ YOL

İmar planı 1980 yılında yapılmış 2 yol var biri şehir içi yolu, biri de çevre yolu şeklinde Barla yolu. İmar planındaki yol bugüne kadar uygulanamamış. Dağ Okulu Komutanımızla görüşmeler yaptık. Protokol yaptık, o yolu Düğün Salonumuz önünden geçecek şekilde düzenleyeceğiz, Kamyon ve otobüsler geçemeyecek. Yaya öncelikli yol levhalarımızı asacağız. Kamyonlar ve otobüsler çevre yolunu kullanacaklar.

DEREPARK, EĞİRDİR YAKIŞIR BİR PARK OLDU

Başkan Şengöl " Dere Park Eğirdir'e yakışır bir park oldu. 10-15 dönümlük bir alanda yapılan şelaleler, fıskiyeler, oturma alanları, ışıklandırmalar ve çocuk oyun grupları ile güzel bir park oluşturduk. Yeşillikler de kendini göstermeye başladı. Çok güzel bir mekan oldu ve Eğirdir'e yakışır bir park haline geldi. Bu alanda bulunan caminin etrafını da yeşil alan olarak düzenleyince daha güzel bir görünüm ortaya çıkacak" dedi. 

RÜYAPARK'TA SONA DOĞRU

Rüya Park Eğirdir'in yeni yaşam alanı oldu artık diyebiliriz. 200 dönüm bir alan. Rüya park'ta sona doğru geldik. Yeme içme mekanları da yapıyoruz. Peyzaj çalışmaları devam ediyor. Sürüngen evi yapımını da hızlandırdık. İnşallah bu yıl onu da bitireceğiz. Tuvaletler yapıldı, piknik alanları yapıldı. Yaprağını dökmeyen ağaçlardan ilaveler yapıyoruz. 3 adet futbol sahasının da etrafını ağaçlandırdık. 9-10. aylarda kapalı yarı olimpik yüzme havuzu yapımı işi için ihale yapmayı planlıyoruz.

HALİL ÜSTÜN PARKI VE ELMA MÜZESİ

Halil Üstün Parkı ve Elma Müzesi projeleri hazırlandı. Sütçüler Aksu, Gelendost yol ayrımında göl kenarında bulunan alanda, gelen geçenlerin soluklanacağı, elma ürünlerinin satılacağı mekan yapacağız. Burada bulunan Halil Üstün Heykeli kalacak. Elma müzesi bölümü ilave edilecek. Eğirdir'deki elmacılığın bugüne gelişini burada sergileyeceğiz. Elmacılığın safhalarını ilgilenenlere göstereceğiz. Köprünün Eğirdir tarafında SAREM'de su ürünleri müzesi projesi var, köprünün diğer tarafında elma müzesi projemiz var, tamamlanınca güzel bir bütünlük olacağı kanaatindeyim.

YEŞİL BİR EĞİRDİR

Otogar'dan başlayıp, Gelendost tarafında doğru kent çıkışına kadar yem yeşil bir Eğirdir göreceksiniz. Projelerimiz tamamlandığında bu söylediğimiz daha güzel ortaya çıkacak.

SİRKECİ PROJESİ 25 AYDA İHALEYE ÇIKACAK ŞEKLE ANCAK GELDİ

Mimari projesi, statik, elektrik makine projeleri bitti. İş yerindeki kiracılarımızla anlaştığımız üzere dükkânlar boşaltıldı. 25 ayda izinleri falan derken ancak ihaleye çıkacak şekle geldi. Sirkeci Projemiz tamamlanınca, Kale restorasyonu ve Balıkçı barınağı projelerimiz var. Allah bize ömür, belediyemize gelir verdiği sürece bu projeleri de hayata geçireceğiz. 

KAMERA ŞAPKALI PERSONELLER GÖREVE BAŞLIYOR

Eğirdir'i mümkün olduğu kadar, parmakla gösterilen kent yapmaya çalışıyoruz. Temiz bir ilçe için çalışıyoruz. Yerlere atılan izmarit haricinde her şey yolunda gidiyor.  Çöp konteynırlarını  kaldırdık, vatandaşlarımızın her gün 19.00 ila 21.00 saatleri arasında çöplerini atmalarını sağlıyoruz. İzmaritler konusunda ise; "Sigara içmiyorum, izmariti ben atmadım bahanelerinden kurtulmak ve temiz Eğirdir İçin şimdi de kamera şapkalı personeller görevlendirilerek, bu izmaritleri atanları tespit edip ceza yazmaya başlayacağız. bu personellerimiz şapkayı giyecekler üzerilerinde küçük kamera var, o kamera izmarit atanları tespit edecek" dedi.

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...