“Hileli boşanmalarda ihbar sayısı arttı”

16 Mayıs 2016 15:57

SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, 2016 yılında anne ve babasından kalan maaşı almak için eşinden anlaşmalı olarak boşanan ve tekrar evlenmeden yaşayanların tespiti için hem muhtarlardan hem vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl bu şekilde kanunsuz olarak maaş alan yaklaşık 200 çifti yakaladıklarını ve devam eden denetimlerle sayının daha da artacağını ifade eden İl Müdürü Durgut; “SGK olarak bu konuda 44 Mahalle Muhtarlığımızdan ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Çevrelerinde gördükleri bu tür olayları bize bildirmelerini istiyoruz. Dolayısıyla ölen ve babadan kalan aylıklarını yasal olmayan yollarla alıp, devletten haksız kazanç elde edenleri tespit edilerek tarafımıza bildirilmesini istiyoruz. 

Bu konuda gerek muhtarların gerek vatandaşların da bunu kendilerinden esirgemeyeceğine inandığını ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Mustafa Durgut, ölen anne ve babalarından kalan aylıkları almak için eşinden boşanan ve tekrar nikahsız olarak yaşayan çiftleri takip ettiklerini söyledi. SGK İl Müdürü Durgut, resmen boşanmış, fakat beraber yaşayan karı-kocaların peşine düştüklerini belirterek; “Kadınların, ölen anne ve babalarından maaş almak için, yani kağıt üzerinde yapılıyor. Bu yönde geçen yıl çalışma başlatan SGK, bu yıl daha sıkı takip yapacak. Bu kişileri eninde sonunda devletin pençesine düşüyorlar. Haksız kazanç elde eden bu kişiler aslında dolandırıcılık suçu işlemektedirler. Muvazaalı boşanma dediğimiz kız çocukları, eşinden boşanıp anne ve babasının maaşını almaya devam ediyorsa, takip ediyoruz. Bize bu konuda yardımcı olacaklar yine vatandaşlarımızdır. Haksız elde ettikleri kazancı durduruyoruz. O paraları faizi ile beraber geri alıyoruz.

Geçen yıl bu yöntemle haksız kazanç elde eden yaklaşık 200 çift tespit ettik. Denetimler sıklaştırıldı. Bu konuda oluşturulan bir ekip tarafından ihbarlar en ince detayına kadar değerlendirilmekte ve ihbar edilenlerin ikametgahları kontrol edilmektedir. Haksız kazancı önlemek için başlattığımız denetimler doğrultusunda vatandaş ihbarı sayısının da bir hayli fazla olduğunu söyleyebilirim.

Halkımız bu konuda oldukça duyarlı. Ancak şikayette bulunulurken ailenin ikamet adresinin tam olarak belirtilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu kişilere ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Hileli boşanma yoluyla haksız maaş alanların sayısının sürekli arttığını biliyoruz. Onun için ben bu yola başvuranların veya başvurmayı düşünenlerin yaptıkları hatadan bir an önce vazgeçmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi. 

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...