“Piyasalardaki dalgalanmaların olumsuz etkisi olmamıştır”

17 Mayıs 2016 18:38

IYAŞ, 2015'de ekonomideki dalgalanmalardan etkilenmeyerek büyüme hızını devam ettirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, "IYAŞ, Türkiye'de halka açık şirketler içerisinde en önemlilerinden biri olup, istikrarlı ve güven telkin eden kurumsal yapısı ve büyük yatırımları ile başarılı bir örnektir dedi.

Isparta'nın gururu IYAŞ'ın 2015 mali yılı genel kurulu önceki gün yapıldı. IYAŞ'ın İl Özel İdare'den kiralayıp, baştan aşağıya yenilediği Süleyman Demirel Sergi ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptı. Ortakların yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, "IYAŞ, Türkiye'de halka açık şirketler içerisinde en önemlilerinden biri olup, istikrara ve güven telkin eden kurumsal yapısı ve büyük yatırımları ile başardı bir örnektir" diye konuştu.

2015 yılı faaliyet raporunu ortaklara sunan Bahattin Şenol, ciro artışının yüzde 23, net kar artışının ise yüzde 28 olduğunu açıkladı. Ortaklara 2015 yılı için hisse başına 135 TL dağıtılacak. Geçen yıl 110 TL dağıtılmıştı.

Yönetim Kurulu Başkanı Şenol'un açıklamalarından bazı satır başları:

CİRODA YÜZDE 23 ARTIŞ

"Türkiye ekonomisi imalat sanayi üretim endeksi açısından 2015'de yıllık bazda yüzde 4 oranında büyüme kaydetmiştir. Kur ve faiz oynamalarına rağmen, IYAŞ her koşulda sürdürdüğü istikrarlı büyümesini geride bıraktığımız 2015'de devam ettirmiştir. Yanyana para borcumuzun bulunmaması ve operasyonlarımızı sadece iç kaynaklarımız ile gerçekleştirmemiz, piyasalarda yaşanan bu tür istikrarsızlıkların finansal açıdan şirketimize sektör olarak büyüme ivmesini korumuştur. Piyasalardaki dalgalanmaların IYAŞ'a olumsuz etkisi olmamıştır. Satışlar ve karlılık rakamları, geçen sene başından belirlediğimiz hedefler dahilinde gerçekleşmiştir. 2015 yılında bölgemizde liderliğimizi daha da güçlü bir şekilde devam ettirdik. 2015 yılı cirolarımızı yüzde 23 oranında büyüme ile kapatarak hedeflerimize ulaşılmıştır.

NET KAR 3.4 MİLYON TL

Şirketimizin 2015 yılı hesap döneminde sürdürülen faaliyetleri vergi öncesi karlılığı 14.8 milyon TL'dir. Sürdürülen faaliyetler net dönem kan 12.9 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Şirketimizin mali tablolarında dönem kan 43 milyon ve net kar 3.4 milyon TL'dir.

İSTİKRARLI TİCARİ HAYAT

Şirketimiz her dönemde ticari hayatını istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir. Bu nedenle şirketimizi etkileyecek olumsuz bir gelişme yaşanmamıştır. IYAŞ, Türkiye'de halka açık şirketler içerisinde en önemlilerinden biri olup, istikrarlı ve güven telkin eden kurumsal yapısı ve büyük yatırımları ile başardı bir örnektir."

KAR PAYI 135 TL

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, kongre bitiminde 2015 yılı çalışmalarından ortaklara hisse başı 135 TL ödeneceğini açıkladı. Geçen yıl ortaklara hisse başı 110 TL ödeyen IYAŞ, bu yıl 135 TL ödeyecek. Ortaklara kar payı dağıtımları 1 Haziran'dan itibaren başlayacak. Öte yandan kongre bitiminde ortaklara Isparta usulü kapama ikram edildi. Yemeğe 1500 kişi katıldı.

 

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...