“Adalet Meslek Yüksekokulları Sempozyumu” Gerçekleşti

19 Mayıs 2016 17:27

Süleyman Demirel Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Adalet Meslek Yüksekokulları Sempozyumu” Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ana teması “Adalet Meslek Yüksekokullarının Gelişiminde Yeni Eğilimler” olarak belirlenen sempozyumun açılış konuşmasını, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Dost yaptı. Dost, ülkemizdeki adalet hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına yönelik hazırlanan sempozyumun bir yönüyle tüm ülkemiz insanını ilgilendirdiğini belirterek “Ülkemizde adalet hizmetleri ile ilgili çeşitli sorunlar bulunmaktadır. Mevzuattan, sistemden, personelden, davacı ve davalılardan, müşteki ve sanıklardan, avukatlardan tutun tebligat sistemine kadar pek çok konuda karşımıza çıkan sorunlar adaletin tecelli etmemesine veya geç tecelli etmesine sebep olmaktadır. Adalet hizmetleri bir bütündür. Meslek elemanı adaylarının yetiştirilmesi açısından özellikle adalet meslek yüksekokulları ve programları bu bütünün parçalarındandır.” dedi.

Nitelikli, nicelikli, donanımlı ve sorun çözme kabiliyetine sahip ara elemanların yetişebilmesi hususunda mesleki eğitimin niteliğinin artırılması gerektiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, öğrencilere önemli katkılar sunacağına inandıkları etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sağlık sorunları nedeniyle sempozyuma katılamayan F Klavyenin mucidi Dr. İhsan Yener, onur konuğu olarak video konferans ile bağlandı.

Daha sonra Yrd. Doç. Dr. Süleyman Dost’un moderatörlüğünü yaptığı ve Adalet Akademisi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Hâkim Ahmet Şansal, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ve Isparta Baro Başkanı Av. Görkem Gökmenoğlu konuşmacı olarak katıldığı “Adalet Meslek Yüksekokullarının Gelişiminde Yeni Eğilimler” konulu oturuma geçildi.

Sempozyum oturumlarında; Adalet Bakanlığının adalet meslek elemanlarına yönelik istihdam politikaları, Türk yargı teşkilatı ve işleyişine yönelik yeni projeler, F klavye ve yeni açılımlar, adalet meslek yüksekokullarının müfredat problemleri, YÖK'ün Adalet Meslek Yüksekokulları ile ilgili uygulamaları, Adalet programlarındaki açıköğretim ve uzaktan eğitim uygulamaları, adalet meslek liseleri ve üniversitelere sınavsız geçiş, adalet meslek çalışanlarının uygulamada karşılaştıkları sorunlar, adalet Meslek Yüksekokullarının idari ve mali problemleri ele alındı.

Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Laboratuvarında “9. Adalet Meslek Yüksekokulları Ulusal Klavye Yarışması”, “Bireysel” ve “Grup” Yarışması şeklinde iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...