Milletvekili Bakır’dan 19 Mayıs mesajı

19 Mayıs 2016 17:35

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili İrfan Bakır 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Atalarımız bugünlere gelebilmemiz için geçmişte büyük bedeller ödemişlerdir.” diyen Milletvekili Bakır açıklamasına şöyle devam etti;

“Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, halkın gücüne inanarak 19 Mayıs 1919 günü cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle Kurtuluş Savaşını başlatmıştır. Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919 günü atılan bu adım Türkiye’ nin siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Büyük önder Atatürk Samsun’a adım atarken milli mücadele anlayışının merkezine insanı ve egemenlik ilkesini koymuştur.

Atalarımız bugünlere gelebilmemiz için geçmişte büyük bedeller ödemişlerdir. Türk Gençliği daha adaletli, daha demokratik, daha refah bir ülkede yaşamak istiyorsa geçmişte yaşananlardan ders çıkarabilmeli ve cumhuriyete sıkı sıkıya sarılmalıdır. Dolayısıyla başta gençlerimiz olmak üzere tüm toplumun bu önemli günün anlam ve önemini kavraması gerekmektedir. İçinden geçtiğimiz günler Cumhuriyetin kazanımlarına dört elle sarılmamız gereken günlerdir. 19 Mayıs’ı tek yürek büyük coşkuyla kutlamak, içinden geçtiğimiz zor günleri atlatmamızda bizlerin ihtiyacı olan yegane şeydir.

Birliğimiz, dirliğimiz, demokrasimiz tehdit altındayken ve gencecik vatan evlatlarını hergün şehit verirken; Türk gençliğine düşen vazife Büyük Önder Atatürk’ ün ‘Gençliğe Hitabesini’ tekrar tekrar okumaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma gençlik ve spor bayramını kutlarken, başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için şehit düşen tüm yurttaşlarımızı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.”

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...