‘Sağlıklı Nesil, Sağlam Gelecek’ adlı kitap yayınlandı

20 Mayıs 2016 13:18

SDÜ Pediatri Önderliğinde Hazırlanan Aileler ve Öğretmenler İçin Başvuru Kitabı “Sağlıklı Nesil, Sağlam Gelecek” Yayınlandı.

SDÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akçam editörlüğünde ve SDÜ öğretim üyelerinin katkıları ile en son veriler ışığında çocuk sağlığındaki güncel konuları içeren aileler ve öğretmenlerin faydalanacağı bir kitap hazırlandı. Kitapta obezite, büyüme, hızlı kilo alma, erken ergenlik, obezite korunma yöntemleri, beslenme çantası, hafta sonu beslenme, sınav öncesi beslenme, sporcu beslenmesi, internet bağımlılığı, okul fobisi, göz sağlığı gibi çocuk sağlığını etkileyen sorunlar hakkında güncel bilgiler bulunuyor.

Kitabın editörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Mustafa Akçam, kitabın amacının çocuklarımızı kulaktan dolma bilgiler yerine bilimsel (kanıtlanmış) bilgilerle büyütmeyi amaçladığını ifade ederek, bu kitabın tüm ailelere ve öğretmenlere faydalı olacağını belirtti.

Kitaba katkıda bulunan öğretim üyeleri “Sağlıklı ve sağlam nesillerle daha güçlüyüz”  sloganı ile çevre ilçelerde halka yönelik konferanslar düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. Geçen ay Ağlasun’da konferans düzenleyen SDÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri bu ay da Yalvaç’ta ailelere çocuk sağlığı konusunda bilimsel ve güncel bilgileri sunacaklarını ifade ettiler.

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...