Isparta Güllerle donatıldı

20 Mayıs 2016 13:20

Isparta Belediyesi, Lale mevsiminden sonra şehri şimdi de güllerle donattı.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, park, bahçe, refüj ve yeşil alanlara 200 bin adet gül dikti. Bilindiği gibi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu konuda geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilk etapta 200 bin adet, ardından peyderpey toplamda 500 bin adet gül dikeceklerini belirterek, şehrin özellikle giriş noktalarının peyzajına önem verdiklerini açıklamıştı.

Bu kapsamda her yıl çok yıllık çiçeklerden gül başta olmak üzere lale ve diğer mevsim çiçeklerinin dönüşümlü olarak bu alanlara ekildiğini belirten Başkan Günaydın; “Bahar aylarında yaklaşık 1 milyon Lale ve mevsimlik çiçek şehrimizi süsleyerek, kente gelenleri kendine hayran bıraktı. Mayıs ayı ile şehir genelindeki park, refüj ve yeşil alanlarda mevcut olan yaklaşık 200 bin adet gül açarak, şehrimizin güzelliğine güzellik kattı” dedi.

Isparta Belediyesi fidanlıklarında her yıl üretilen sera güllerinden bu yıl 125 bin adet üretildiğini, 97 bin adet de ‘Yediveren’ diye tabir edilen ve 9 ay boyunca çiçek açan ithal güllerden satın alındığını ifade eden Günaydın, 2016 yılında 220 bin adet farklı renk ve türde peyzaj gülünün Isparta’ya kazandırıldığını bildirdi.

Başkan Günaydın, şuanda yapımı devam eden Gaziler Parkı başta olmak üzere ana caddeler ve parklara diktikleri ve açan rengarenk güllerin yeşil alanlara kazandırdığı muhteşem güzelliğin insanlara huzur vermesi ve halkın, güllerin açmasıyla parklara akın etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...