Rektör Çarıkçı’dan 19 Mayıs kutlaması

20 Mayıs 2016 13:30

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çarıkçı’nın mesajı şöyle: “Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Anadolu'ya geçtiği 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. yıl dönümünü kıvançla kutluyoruz. Tarihimizde 19 Mayıs 1919, milletimizin o yıllarda ihtiyacı olan inanç ve çarenin yine ancak millette olduğunun anlamlı bir göstergesi olmuştur. Bugün de ihtiyacımız olan ve vazgeçilmez güç yine millet iradesidir.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti de gençlere armağan edilmiştir. Bu değerli armağanı yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak gençlerin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni yükseltecek olan yine gençlerimizdir.

Süleyman Demirel Üniversitesi olarak gençlerimizin, sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde bütün sorunlara akılcı, gerçekçi çözüm yolları bulacaklarına olan güvenimiz ve inancımız tamdır. 19 Mayıs'ın 97. yıl dönümünde bayramınızı kutluyor; geçmişten günümüze bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz”.

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...