Komandoların en özel gösterisi

20 Mayıs 2016 13:37

Isparta Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hastaları ve yakınları Eğirdir'de buluştu.

Vali Vahdettin Özkan'ın eşi Dr. Ruhan Özkan'ın Eğirdir konuk evinde ağırladığı misafirleriyle yakından ilgilendi. Burada kahvaltı programına katılan misafirler ardından Eğirdir Yeşil Ada'da yürüyüş yaptı.

KOMANDOLAR ZİYARET EDİLDİ

Dr. Ruhan Özkan ve misafirleri yürüyüş sonrası Eğirdir Dağ ve Komando Eğitim Komutanlığı'nı ziyaret etti.  Misafirler burada Tümgeneral Metin Akkaya tarafından karşılandı.

2012 yılında hizmet vermeye başlayan Isparta Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde 325 psikiyatrik hasta haftanın beş günü tedavi ve eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezde hastaların topluma daha hızlı bir şekilde adaptasyonunu sağlaması amaçlanıyor.

TOPLUM TEMELLİ UYGULAMA

Dr. Ruhan Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada  “ Günümüz ruh sağlığı politikaları, hastane temelli uygulamalardan toplum temelli uygulamalara doğru değişmektedir. Bu değişim nedeniyle Sağlık Bakanlığımız Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezlerinin açılmasını ve sayıca arttırılmasını sağlamıştır. Ruh sağlığı merkezlerindeki amaç, belli bir coğrafi alanda yaşayan ruhsal hastalığı olan hastaları merkezde kayıt altına almak, gezici ekiplerle düzenli takip, tedavi ve rehabilitasyonlarını sağlayarak topluma yeniden kazandırmaktır. Bizde bunun bir parçası olarak arkadaşlarımızla çok güzel bir gün geçirdik. Özellikle Tümgeneral Metin Akkaya komutanımıza ve askerlerine çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz için farklı bir gün oldu. Misafirlerimizde çok memnun kaldılar” dedi.

ÖNEMLİ GELİŞMELER SAĞLANIYOR

Isparta Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde hastalar gün içerisinde ilk olarak günaydın toplantısına katılıyor. Günaydın toplantısında psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, bulunuyor ve herhangi bir konu ya da o gün seçilmiş bir konu hakkında sohbet ediliyor. Böylelikle hastaların iletişim becerileri geliştiriliyor.  Merkezde öğreticiler eşliğinde el işi, ahşap boyama, tuval ve üç boyutlu resim çalışması da yapılıyor. Hastalar merkezde diledikleri zaman psikologlar ile bireysel görüşme yapabiliyor.

Bu haber 794 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...