Atabey’de TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı

21 Mayıs 2016 12:57

Atabey Mustafa Sökmen Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Resim Sergisi açıldı.

Atabey Mustafa Sökmen Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Resim Sergisi Atabey Kaymakamı Doğan Kemelek tarafından açıldı. Fuar ve sergiye Isparta İl Milli Eğitim, Atabey İlçe Milli Eğitim ve kurum müdürleri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Müdür Yardımcısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Sacide Hasyılmaz, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Hatice Arıcı, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Şeyma Betül Çelik, Görsel Sanatlar Öğretmeni Yasemin Erdal, İngilizce Öğretmeni Hale ŞİRİKÇİ, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Sevim Erdem’in rehberliğinde 45 öğrenci tarafından hazırlanan bilim fuarında 32 proje sergilendi.

Öğrencilerin yaratıcı düşüncelerini yansıtan çalışmalarını inceleyen protokol üyeleri projeler hakkında bilgi aldı.

Atabey Mustafa Sökmen Ortaokulu Müdürü Hüseyin Çetin konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi; “TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu Fuarların amacı, Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır.”

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...