Müftülük, Kandil programı hazırladı

21 Mayıs 2016 13:03

İl Müftülüğü, bugün idrak edeceğimiz Berat Kandili için yoğun bir kutlama programı hazırladı.

İl Müftülüğü, daha önceki Kandil Programlarından farklı bir kandil programı hazırladı. Bilindiği gibi, daha önce Ulu Camiinde erkeklere, Kavaklı Camiinde kadınlara yönelik program icra ediliyordu. Müftülüğün hazırladığı ve bugün akşam idrak edeceğimiz Berat Kandili programı ise değişik bir konsept içeriyor.

İl Müftülüğü tarafından hazırlanan hem erkeklere hem kadınlara mahsus Program: 21 Mayıs Cumartesi günü Yatkı namazından önce vaaz ve irşad programı: Ulu Cami – İl Müftüsü Galip Akın. Habibullah Cami – İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız. Halife Sultan Cami – Din Hizmetleri Şube Müdürü Süleyman Gökmen. Bilal – i Habeşi Cami – Hac ve Umre Şube Müdürü Mevlüt Baycu. Kavaklı Cami – İl Vaizi Durmuş Demirel. KYK Mescidi – Din Hizmetleri Uzmanı Yavuz Derdiyok. Gülcü Cami – Semih Acet. Karaağaç Meydanlık Cami – Abdullah Aslan. Davraz Pazar Cami – Talha Kaya. Osmanlı Cami – Kemal Akbay. Gülistan Cami – Bekir Sağlam.

Bunun yanı sıra; Mimar Sinan Camiinde Fatih Erkek Kur’an kursu öğrencileri. Y. Şehitler Camiinde Işıkkent Anadolu İmam – Hatip Lisesi öğrencileri. Halıkent Camiinde Gülistan Anadolu İmam – Hatip Lisesi öğrencileri ve Terminal Camiinde Merkez Anadolu İmam – Hatip Lisesi öğrencileri Kur’anı Kerim okuma ve İlahilerden oluşan program icra edecekler.

Berat Kandili Kadınlara mahsus program ise şöyle; 21 Mayıs Cumartesi günü Öğle namazı sonrası vaaz ve irşad programı: Batıkent Camii – Nurhan Baş. Y. Şehitler Cami – Saniye S. Ceylan. Hacı Ali Gökgöz Cami – Ümmü Balaban, Yıldızhan Cami – Ayşe K. Katman. Osmanlı Cami – Ayşeli Polat, Mimar Sinan  Cami – Deregümü Kız Kur’an Kursu Öğrencileri. İstiklal Cami – Merkez Kız Anadolu İmam – Hatip Lisesi öğrencileri.

Berat Kandili kutlamaları çerçevesinde bugün akşam Yatkı Namazından sonra ise tüm camilerde Mevlid – i Şerif okunacak ve programlar ilahilerle sona erecek. Ulu Camiindeki programa İl Müftüsü Galip Akın’ın da katılacağı öğrenildi.

Bu haber 970 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...