Vali Oğuz’dan okul ziyaretleri

4 Aralık 2012 18:56

Vali Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ile birlikte Gülistan İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek hayırsever vatandaş ve öğretmenler tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen aşure etkinliğine katıldı.

Okul Müdürü Mehmet Yılmaz, Okul Aile Birliği Başkanı Kıymet Büyüknohutçu, veliler, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, kendi elleriyle aşure kazanını karıştırarak Muharrem Ayı’nın bolluk ve bereketinin daim olması temennisinde bulundu.

Sınıf ziyaretlerinde bulunan Vali Oğuz, önce matematik, sonra müzik dersi verdi.

4-A sınıfında işlenmekte olan matematik dersini bir süre izleyen Vali Oğuz, kendi dönemlerindeki müfredatla bugünkü müfredatın çok farklı olduğunu ifade ederek, öğrencilerin çözmede biraz zorlandıkları denklemi tahtada anlattı.

Vali Memduh Oğuz ardından Müzik dersinin işlendiği 8-A sınıfını ziyaret etti. Öğrencilerin koro halinde seslendirdikleri Aşık Veysel’in uzun ince bir yoldayım türküsünü dinleyen Vali Oğuz, öğrenciler arasındaki ses ahenginin bozukluğuna dikkat çekerek bütün öğrencilerden teker teker ses aldı.

Müzik eğitiminde enstrümana uyabilmenin çok önemli olduğunu belirten Vali Oğuz; “Biz toplum olarak türkü söylemekten, şarkı söylemekten çekiniriz. Birkaç kişinin bulunduğu bir ortamda hadi bir türkü söyle denildiğinde utanırız ve sesim güzel değil, boğazım ağrıyor gibi mazeretler ileri süreriz. Halbuki çirkin ses, güzel olmayan ses yoktur, bütün sesler güzeldir. Esas olan enstrümana uymaktır, o ahengi yakalamaktır” dedi. 

Son olarak öğretmenler odasını ziyaret eden Vali Oğuz, burada öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

VALİ OĞUZ; “ÖĞRETMEN DOLU BİR KÜPTÜR”

Öğretmenleri dolu bir küpe benzeten Vali Oğuz; “Boş adama dünya çok rahat, ama küpü dolu olan adam için aynı şeyi söyleyemeyiz, çünkü o dolu küpü mutlaka başkalarına vermesi, başkalarına öğretmesi lazım. Dolu küpü pırıl pırıl çocuk kalbine aktarması lazım, işte öğretmenlik bu bence, size annesi gibi veya babası gibi bakan, hatta onlardan önde tutan bir gruba öğrendiklerinizi anlatıyorsunuz. Öğretmen içindeki bilgiyi öğrencisiyle paylaştığı zaman rahatlar, çünkü bilgi insanın içini yakar.

Öğretmen öğrenciye hayat düsturunu öğretebilen kişidir.  Sadece okulda değil her yerde öğretmene ihtiyacımız var, evimizde, iş hayatımızda, sokakta öğretmene ihtiyacımız var” dedi.

 

Bu haber 873 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...