Hamidiye Yurdu yararına kermes

23 Mayıs 2016 16:35

Isparta Hamidiye Talebe Yurdu tarafından, yurtlarda kalan öğrencilere destek sağlamak amacıyla yurt bahçesinde kermes açıldı.

Açılan kermeste birbirinden lezzetli ürünler kermese gelen misafirlere satışa sunuldu.

Isparta Talebe Yurtları Sorumlusu Ramazan Gündoğan, açılışı yapılan kermes hakkında bilgiler vererek, İslam’ın ve Müslümanlığın önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Gündoğan konuşmasına, “Biz Müslümanlar manamızla beraber insanız. Manası olmayan bir insan Kuran’da geçtiği gibi bir insan değildir” dedi.

KERMESİMİZE GÜZİDE ISPARTA HALKININ DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Isparta Talebe Yurtları Sorumlusu Ramazan Gündoğan, yurtlarda kalan öğrencilere destek sağlamak amacıyla Ufuk Talebe Yurdu’nda bir kermes açtıklarını belirterek, Müslümanlığın önemini bir kez daha vurguladı.

Gündoğan, “Kermes programlarımızdan birisinin daha açılış programı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Şunu her insanın, iyi bilmesi lazım ki yaradan cenabı hak kullarını hem insanlara, hem kendine kulluktaki en etkili, en önemli, manevi alim, maddi alim yani sebep insanların beslenmesidir. Aslında her insan yediği içtiğidir. Bugünkü dünya insanları sadece madde olarak kabul eder. Ama biz madde değiliz. Biz Müslümanlar manamızla beraber insanız.

Manası olmayan bir insan Kuran’da geçtiği gibi bir insan değildir. Allah onu muaffak kabul etmez. İnsan olmanın da en ulvi sebebi helal beslenmektir. Bugün dünyadaki gıdalardaki binlerce tehlikeden kendimizi koruyabilme imkanımız yok. Aslında bu kermesler buna bir başkaldırıdır. Yani helal gıda noktasında insanlarımıza, Müslümanlara, bilhassa memleketimiz güzide şehrimiz Isparta’mıza en hassas şekilde onların ruhlarını canlandıracak, inançlarına iradelerine imanlarına kuvvet verecek bir gıda hazırlanmaya çalışıldı.

Hem hanım kardeşlerimiz, hem erkek aşçı kardeşlerimiz bu şuurla, bu idrakle, besmeleyle körlenmiş iman ateşimizi üflemeye iman nurunu kuvvetlendirmeye, iman ateşini yükseltmeye çalışmak için bu müesseseler güçleri yettiği kadar yapmaya çalışıyor. Buna siz halkımızın ve kardeşlerimizin destek vermesi ümidiyle cenabı haktan bereket ihsan ve temennisiyle kermesimizin hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyoruz. Emeği geçen hanım ve erkek kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Tekrar hayırlı olsun” dedi.

 

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...