400 Öğrenciye Bisiklet Verildi

23 Mayıs 2016 16:41

Sağlık Bakanlığı ve Milli eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında, Isparta'da eğitim gören 400 başarılı öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi kapsamında Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi. Hükümet Meydanı'nda 400 bisikletin öğrencilere verildiği törene Vali Vahdettin Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Emniyet Müdürü Halil Altan, daire müdürleri Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması" projesiyle öğrencilere verilecek bisikletlerin dağtımı için Isparta Valilik Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Vahdettin Özkan, Isparta'da sağlık alanında yapılan hizmetler kayda değer bir nitelik taşıdığını söyledi.

Yaşamı iyileştirmeye yönelik endekslere bakıldığında yaşam kalitesi açısından hizmetlerde Isparta'nın kendi adından sıkça söz ettirdiğini ifade eden Özkan, söz konusu hizmetlerin öğrenciler ve gençlere yönelik yaygınlaştırılması ana hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.

Vali Özkan, öğrencilere, alacakları bisikletleri "güle güle kullanın" dedi.

Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya da 2017 yılına kadar 1 milyon bisikletin ülke genelinde dağıtılacağını, bu hedefin hayata geçmesi için en iyi alternatiflerden birinin vatandaşı bisiklet kullanmayı teşvik etmek olduğunu söyledi.

Bisikletin alternatif ulaşım aracı olduğu ülkelerde obezitenin daha az görüldüğünü ifade eden Karakaya, "Toplumun her kesiminde fiziksel aktivitenin artırılması çeşitli sağlık sorunlarının önüne geçecektir. Bisiklet kullanımı ile obeziteyle mücadele ederek hem trafik sıkışıklığı hem hava kirliliği de önlenecektir. Bugün dağıtacağımız 407 bisikletle Isparta'da dağıtılan bisiklet sayısı 752 olmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Emniyet Müdürü Halil Altan ve diğer ilgililer, bisikletlerin dağıtımını yaptı.

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...