CHP’liler birlik – beraberlik yemeğinde buluştu

24 Mayıs 2016 16:47

CHP Isparta İl Yönetimi tarafından düzenlenen “Dayanışma Yemeği”ne katılan Parti Meclisi üyesi, İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğunu ancak, CHP’nin hata üzerine hata yaptığını söyledi. Erdem, özeleştiri niteliğinde yaptığı konuşmasında “Hatalar üzerine iktidar kurulmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Yönetimi tarafından organize edilen Dayanışma Yemeği, hafta sonu Barida Hotel’s de gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Isparta Milletvekili İrfan Bakır, parti yöneticileri, parti üyeleri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Eyüp Ersoy, Türkiye’nin kötü yönetildiğini ileri sürerek TBMM’de dokunulmazlıkların kaldırılmasını eleştirdi. İl Başkanı Ersoy, “Çok ağır günlerden geçiyoruz. Adeta ülkemizi karabasanlar bastı. Aramızda bulunan Sayın Eren Erdem’in de 4 fezlekesi var. Dokunulmazlık kaldırıldı. Bir boy saldırıyorlar. Bu ablukanın aşılabilmesi için Türkiye’nin tek umudu CHP’dir” dedi.

Dayanışma yemeğinin düzenlendiği saatlerde Antalya’da bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun programa katılmasını bekleyen partililer ise hayal kırıklığına uğradı. Kılıçdaroğlu, Ankara Kocatepe Camiinde bir şehit cenazesinde yumurtalı saldırıya uğramıştı. İl Başkanı Ersoy konuşmasında bu olaya da değinerek “Bugün genel başkanımız aramızda olamadı. Melih Gökçek ve çeteleri tarafından Kocatepe Camiinde yumurtalı saldırıya uğratıldı. Ama bu çete bozuntularının saldırıları asla bizi yıldıramayacaktır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise konuşmasında “19 Mayıs’ta sokaklar, caddeler dolusu insanla Atamıza yürüdük. Bizi asla baskılar yıldıramaz. Bugün laikliğin anayasadan kaldırılması gerektiğini söyleyen bir meclis başkanı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Onların ilgilendikleri tek şey başkanlık ve sarayları. Biz özgürlükçü demokrasiyi getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Sokaklarda, alanlarda bu mücadeleyi yürüteceğiz” dedi.

Son olarak kürsüye çıkan CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Erdem ise ilginç bir konuşma yaptı. Erdem konuşmasına İl Başkanı Ersoy’dan farklı düşündüğünü belirterek başladı. Erdem, “İl Başkanımız konuşmasında dokunulmazlıkların AK Parti tarafından kaldırıldığını söyledi. Hayır, dokunulmazlıkları AK Parti değil, CHP kaldırdı. AKP ve MHP’nin oyu 357’dir. Bugün 376 oyla dokunulmazlıklar kaldırılmıştır. 62 arkadaşımızı AKP yargısına teslim etmiş olduk. Hepimize geçmiş olsun. Sadece AKP’li 7 milletvekilini de trafik cezası ve seçim yasaklarının ihlali nedeniyle yargıya teslim ettik. Vatana millete hayırlı olsun” dedi.

Erdem, “Bugün parlamentoya oylamadan 30 dakika önce 120 tane yeni fezleke geldi. Çünkü oylama geçene kadar ki fezlekeler işleme giriyor. O 120 fezlekenin 4 tanesi CHP’li milletvekillerini cezaevine sokacak fezlekelerdir. Barış Yarkadaş’ı ve Mahmut Tanal’ı FETÖ’yle, Aykut Erdoğdu’yu DHKPC ile ilişkilendirip, cezaevine doldurmak için o fezlekeleri getirdiler. Biz kendi ellerimizle kendi arkadaşlarımızı bugün cezaevine koyduk. Vatana millete hayırlı olsun, hep beraber alkışlayalım” ifadelerini kullandı.

CHP’nin özeleştiri vermesi gereken bir süreç yaşadığını kaydeden İstanbul Milletvekili Eren Erdem, “Bence mücadeleden ziyade daha çok özeleştiri vermemiz gereken bir süreç yaşadığımızı görmemiz gerektiği kanaatindeyim. Ellerinde yetki var. Yetkiyi biz verdik, ben vermedim. Maalesef partimizden de arkadaşlarımız verdi. O yetkiyi kullanmaya kalktıklarında madem bu yetki verdi, zora karşı ben de zor kullanacağım, parlamentoda olacağım, teslim olmayacağım, beni oraya halk gönderdi, oradan da halk alır, başka kimse de alamaz. Geçmişte Ekmeleddin meselesi, birçok mesele, yanlış üzerine yanlış, hata üzerine hata. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Türkiye’ni acilen sosyal demokratların iktidarına ihtiyacı var. Hatalar üzerine iktidar kuramayız. En küçük birimimizden en yüksek noktaya kadar özeleştiri yapmamız lazım” dedi.

Programda Isparta Milletvekili İrfan Bakır’ın konuşma yapmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Bazı partililer Isparta’da düzenlenen bir programda Isparta Milletvekili neden konuşma yapmıyor? Diyerek sitemlerini dile getirdi.

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...