SDÜ 90 Bin Öğrenciye Koşuyor

24 Mayıs 2016 16:49

82 bin öğrencisi bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin öğrenci sayısının Eylül itibariyle 90 bini geçmesi bekleniyor Mezun 12 bin, kontenjan 20 bin olacak.

Türkiye'nin 181 üniversite arasında en fazla öğrenciye sahip 3. üniversitesi olan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin öğrencisi hızla artmaya devam ediyor. Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve doktora da toplam 82 bin öğrencisi bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin öğrenci sayısının önümüzdeki eğitim - öğretim yılında, yani Eylül ayı itibariyle 90 bini geçmesi bekleniyor.

Isparta’nın ekonomisi ve sosyal - kültürel hayatının lokomotifi olan SDÜ'nün öğrenci sayısındaki artış beraberinde önemli sorunları da birlikte getiriyor. Bu eğitim - öğretim yılı sonunda 12 bin öğrencisini mezun verecek olan SDÜ'nün 20 bin dolayında kontenjan alacağı ve ilave 8 bin öğrenci ise öğrenci Sayısının 90 bini bulacağı belirtilirken, özellikle barınma sorununun nasıl çözüleceği merak ediliyor.

Mevcut bölümlere alınacak öğrencilere ilave olarak yeni bölümlere öğrenci alımlarının büyük oranda YÖK tarafından olumlu çıkması üzerine öğrenci sayısındaki artışı sürdüren SDÜ'de öğrenciler yaşam ile ilgili alt - yapı sorunlarının da çözülmesini bekliyor.Yeni yurt yapım çalışmalarının başlamasına rağmen 2016 - 2017 eğitim-öğretim yılına yetişmeyecek olması nedeniyle öğrencileri önemli bir sorun bekliyor. Öğrenciler ve veliler, KYK'nın bu süre içinde yeni bina kiralaması yapması gerektiğini belirterek, SDÜ'nün tercih edilmesi oranının artmasının barınma sorununun acil olarak çözülmesine bağlı olduğunu belirttiler.

SDÜ'nün 90 bin öğrenci ile geldiği noktayı önemli noktayı gösteren en önemli örnek ise Burdur'un nüfusu. Burdur'un merkez nüfusu 75 bin. Yani SDÜ'nün öğrenci sayısı komşu ile Burdur'un merkez nüfusundan 15 bin fazla olacak.

 

 

Bu haber 556 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...