Bediüzzaman mevlidine yoğun ilgi

24 Mayıs 2016 16:52

Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Asrın Kur’an Müfessiri Bediüzzaman’ Mevlidi dün Terminal Camiinde gerçekleştirildi. Mevlid’e Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yeni Asya okuyucuları da katıldı.

Asrın Kur’an Müfessiri Bediüzzaman programı Terminal Camiinde gerçekleştirildi. Program; Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Elitok tarafından verilen vaaz ile başladı. Saat 13.00’te Öğle namazını ise yine Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği Başkanı Elitok tarafından kıldırıldı. Programda daha sonra Mevlide geçildi ve Mevlid – i Şerif okutuldu.

Dernek Başkanı ve Emekli Müftü Halil Elitok, söz konusu programla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Derneğimiz ve Isparta Yeni Asya Temsilciliği organizesiyle düzenlemiş olduğumuz bu Mevlid – i Şerif programımıza katılımın büyük olması bizi son derece mutlu etmiştir. Türkiye’nin her tarafından Yeni Asya okuyucuları Mevlidimize işritak etmişlerdir. Ben, katılım gösteren herkese teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum

Bilindiği gibi her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve bu yıl 6’ıncısını gerçekleştirdiğimiz ‘Asrın Kur’an Müfessiri Bediüzzaman Mevlidimizi bugün itibariyle icra etmiş bulunuyoruz. Başta Hz. Peygamber olmak üzere, Sahabe-i Kiram, Tabiin, Tebe-i Tabiin, Eimme-i Mezahibin, Ulema-i Kiram, Evliya-i İzam, hususan Bediüzzaman Said Nursi, ahirete intikal eden Risale-i Nur Talebeleri ve Ümmeti Muhammed  için Mevlid-i Şerif tilavet edilmiştir” dedi.

Programda daha sonra takdim konuşmasını Rahmi Ulu ve Mevlid-i Şerif’in duasını Emekli Müftü ve Mekke Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Ertuç yaptı.

Öte yandan, Sidre Eğitim, Kültür ve Sağlık Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Asrın Kur’an Müfessiri Bediüzzaman’ Mevlidi Terminal Camiinde okunurken, Caminin bahçesinde ise geliri dernek ihtiyaçlarında kullanılmak üzere yiyecek ve giyecek kermesi gerçekleştirildi.

 

Bu haber 563 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...