Ormanların Tepegözleri Göreve Hazır

25 Mayıs 2016 17:56

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan Yangın Gözetleme Kulesi ve Haberleşme Merkezindeki görevli personele 23.05.2016 Pazartesi günü Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda, Gözetleme, Haberleşme, Söndürme Organizasyonu, Temel İlk Yardım, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği, Telsiz ve Kamera Sistemi Kullanımı,  Yangınlarda Kulelerin Görevleri ile ilgili eğitim semineri düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi  “ Yangınla mücadele hizmetleri içerisinde hepimiz bir zincirin halkalarıyız, amirlerinizle ve iş arkadaşlarınızla uyum ve işbirliği içerisinde çalışmanız yangınla mücadelede başarıyı artıracaktır. Görevimizi sorumluluk bilinci içerisinde özverili ve dikkatli bir şekilde yerine getirmemiz gerekmektedir. Yangını söndürmek için önce görmek gerekir, bu nedenle kulecilerimizin işi çok önemli, yangın ihbarlarında sakin bir şekilde her bilginin not alınarak ilgili yerlere doğru olarak iletilmesi gerekmektedir.  Kulecilerimiz görüş alanlarındaki mıntıkalarını çok iyi bilmeli, yangına hassas ormanları ile yol durumunu çok iyi öğrenmesi gerekmektedir.’’ dedi. Ardından  kazasız ve yangınsız bir sezon olmasını diledi.

Daha sonra konularında uzman Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Fikret Hüryaşar, Elektronik Haberleşme Atölye Şefi Gültekin Malgır,  İşyeri Hekimi Deniz Akbaş ve İSG Uzmanı Mustafa Doğan tarafından, Gözetleme, Haberleşme, Söndürme Organizasyonu, Temel İlk Yardım, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği, Telsiz ve Kamera Sistemi Kullanımı, Yangınlarda kulelerin görevleri ile ilgili konular anlatıldı. Soru, cevap şeklindeki son yapılan değerlendirmenin ardından eğitim sonlandırıldı.

 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...