Suudi Arabistan Heyeti Isparta’daki yaş meyve ticaretini yerinde inceledi

25 Mayıs 2016 17:58

Isparta Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde Suudi Arabistan’dan gelen heyet, Isparta’daki yaş meyve  ticaretini yerinde inceledi.

İlimizi, Ortadoğu’nun sebze meyve pazarında tanıtmak amacıyla hazırlanan program, ilk olarak 18 Mayıs 2016 tarihinde başlayan bölge ziyareti toplam 5 gün sürdü. Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn’den STK yöneticileri, firma sahipleri ile yöneticilerinden oluşan 26 kişilik Ortadoğu ticari heyeti, sebze ve meyve ihracatçı ve üretici firmalarını yerinde ziyaret etti. İnceleme ve bilgilenme gezilerinin ardından heyet üyeleri, Antalyalı, Ispartalı ve Burdurlu sektörün temsilcileriyle ikili görüşme (B2B) toplantısında bir araya geldi. Gelecek yıllarda ortak yatırım hedeflediklerini belirten Ortadoğu heyet üyeleri, Batı Akdeniz’de sadece kaliteli çeşitli ürünlerin olduğu değil aynı zamanda sağlıklı meyve ve sebzeler bulunduğunu gördüklerini, sonuç odaklı görüşmeler yaptıklarını ve şimdiden domates ile kiraz alımları olduğunu söyledi.

Programlarının Isparta ayağında, Borsamız  üyelerimize bir dizi  ziyaret gerçekleştirildi. Kiraz ve elma ile ilgili olarak üretim,işleme ve  tasnifleme çalışmalarını yerinde inceleyen 14 kişilik Suudi ticari heyeti  üyelerimizle yapılan ikili görüşmelerden memnun ayrıldı.

Gerçekleştirilen program dolayısıyla Isparta Ticaret Borsası ve BAKA yetkililerine teşekkür eden Cidde Ticaret Odası Dış İlişkiler Başkanı Mobarak Alseraj elma hasat zamanında  tekrar gelmek istediklerini ifade etti. Ayrıca iyi başlayan bu diyaloğun daha sağlamlaştırılması adına Ispartalı işadamlarını Cidde’ye davet etti.

 

 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...