HEM’ın yılsonu sergisi göz doldurdu

26 Mayıs 2016 18:26

Isparta Halk Eğitim Merkezi’nin 2015 – 2016 Yıl Sonu Sergisi açıldı. HEM Müdürü İhsan Arıcı; “Yediden yetmişe eğitim düsturuyla nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün 2015 - 2016 Öğretim Yılı ‘Yıl Sonu Sergisi’ bu yıl ‘Halk Eğitim Günleri’ adı altında geçtiğimiz gün düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Saat 16.00’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne tahsis edilen ve Halk Eğitim Merkezi’nin de ‘Sergi Salonları ve Kurs Merkezi’ olarak kullanmaya başladığı Milli Eğitim eski hizmet binasında gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yardımcısı Fevzi Güneş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yıldırım, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Başkan ve Temsilcileri, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Arıcı, Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi olduğunu ifade ederek; “Yediden Yetmişe Eğitim” ilkesine göre hareket eden halk eğitim merkezlerinde; iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın okuma - yazma, mesleki, teknik ve genel kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanma imkânı sağlandığını belirten Arıcı; “Bu merkezlerde halkımızdan gelecek talepler doğrultusunda el sanatlarından giyime, halk oyunlarından aerobik'e, aile eğitiminden hasta kabul işlemlerine, temel muhasebeden bilişim teknolojilerine, bağlamadan tulum'a, sayıları üç binleri bulan yetenekleri geliştirici, meslek edindirici ve genel her türlü kurs açılıp vatandaşlara hizmet götürülmektedir.

Biz de Isparta Halk Eğitimi Merkezi olarak 2015 - 2016 öğretim yılında 525 genel kurs, 546 Meslek kursu ve 55 Okuma – Yazma kursu olmak üzere toplam 1126 kurs açmış bulunuyoruz. Açtığımız bu kurslarda 7 bin 758’i erkek, 10 bin 854’ü kadın olmak üzere toplam 18 bin 612 kursiyerimize yani vatandaşımıza hizmet götürdük. Planlamış olduğumuz yaz kursları ile birlikte dönem sonunda kurs sayımızı bine, kursiyer sayımızı ise 20 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Törende daha sonra sırasıyla; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yıldırım ve Vali Yardımcısı Fevzi Güneş birer konuşma yaptılar. 

Yapılan konuşmalar ve halk oyunları gösterilerinin ardından Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün 2015 - 2016 Öğretim Yılı ‘Yıl Sonu Sergisi’nin açılış kurdelası kesilerek protokol ve katılımcılar sergiyi gezerek el emeği göz nuru ürünleri incelediler. Sergi 3 gün daha açık kalacak.

 

Bu haber 520 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...