Çelebiler Otoparkında sona gelindi

27 Mayıs 2016 18:34

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapım aşamasında sona gelinen Çelebiler Mahallesi yer altı 4 katlı otopark inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, otoparklara çok büyük önem verdiklerini söylerken, otoparkın yapım aşamasında sona gelindiğini duyurdu.

Çelebiler Otoparkında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların oldukça hızlı devam ettiğini, buradaki otoparkın şehrin merkez yükünü önemli ölçüde karşılayacağını belirtti. Çelebiler Otoparkının yer altında 4 kat ve 400 araç kapasitesine sahip olduğunu hatırlatarak, otoparkın yapımında kullanım kolaylığının ön planda tutulduğunu aktardı. Otopark girişi ve içindeki yolların 8-10 metre genişliğinde olduğunu dile getiren Günaydın, otopark içerisinde çift yönlü trafik sisteminin kurulduğunu söyledi.

Araç sahiplerinin rahatlıkta istediği noktaya ulaşabileceğine değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaatta en kaliteli malzemenin kullanıldığını, iyi bir statik hesap yapıldığını, depreme dayanıklı olduğunu anlattı. Bu tip yapıların acil durumlarda şehir sığınağı olarak da kullanılabileceğini aktaran Başkan Günaydın, otopark içerisinde, her türlü aydınlatma, havalandırma, lavobo ve tuvaletlerin de yer aldığını kaydetti.

Yaptıkları yatırımların tümünde hizmet gayesi güttüklerini bildiren Başkan Günaydın, otoparklarda da amorti bedelinin değil, sembolik rakamların düşünüldüğünü ve uygulandığını söyledi. Otopark yapımları ve noktaları için şehir merkezindeki tüm araçların stok edilecek tarzda hesaplamalar yapıldığını dile getiren Başkan Günaydın, “Bu otoparklarımız bittiği zaman Cumhuriyet Caddesi, Kaymakkapı Meydanı, 6 Mart, Mimar Sinan caddelerimizde araç park yasağı getirilecek ve bu sayede de şehir trafiğinde rahatlama olacak. Çelebiler Otoparkımızın yapım aşaması da tamamlanmak üzere. Bir dönem içerisinde otoparklarımızı tamamlayacağız ve halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yatırımların hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...