Torbalı´lı işadamlarından Isparta Çıkarması

27 Mayıs 2016 18:36

Isparta'ya çıkarma yapan Torbalılı iş adamları, kent ile ilgili incelemelerde bulundu. Isparta Ticaret Odası'nda iş adamlarına hitap eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Demirel'in memleketine yaptıklarını Sayın Binali Yıldırım da İzmir ve Torbalı'ya fazlası ile yapacaktır" dedi.

Yurtiçi ve yurtdışı gezileriyle ilçedeki iş adamlarının yeni pazarlar edinmesini sağlayan Torbalı Ticaret Odası, bu kapsamda Isparta'ya bir gezi düzenledi. Ekonomi alanında gerçekleştirdiği rekorlar ile dikkat çeken ve "rekorlar şehri" ismiyle anılan Torbalı, güller diyarı Isparta'ya 40 kişilik ekiple çıkarma yaptı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsası ile bir araya gelen Torbalılı iş adamları, çeşitli temaslarda bulundu. Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, memleketi Isparta'ya üniversite ve piyade alayı kazandırarak, Türkiye'nin en yaşanabilir kenti haline getirdiğini ifade eden TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, "Demirel, Isparta'ya ne yaşattıysa, İzmirli Başbakan Sayın Binali Yıldırım da aynısını ilimize hatta ilçemize yaşatacaktır" dedi.

Torbalılı iş adamlarının gerçekleştirdiği iş gezisi kapsamında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir toplantı düzenlendi. Her iki şehrin iş adamlarının katıldığı toplantıda, yine bu iki şehrin ekonomik yönleri ortaya konuldu. Kürsüye ilk olarak ev sahibi Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Dağdeviren çıktı. Isparta'nın dünyada üretilen gül yağının yüzde 65'ini tek başına karşıladığını anlatan Dağdeviren, "İlimiz bir meyve bahçesine benzer. Isparta'da elmanın 21 çeşidi yetişir. Türkiye, elma üretiminde Amerika ve Çin'den sonra geliyor. İlimizde 6 meyve suyu fabrikası var. Elma sanayisi büyüyor. Elma suyu, elma sirkesi ve elma cipsimiz mevcut. Türkiye'nin en büyük atmosfer basınçlı, 450 bin ton kapasiteli depomuz var. Gül konusunda Bulgaristan ile rekabet içerisindeyiz. Fakat en büyük hedefimiz parfümeri sanayisini şehrimize kazandırmak. Araştırmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin birçok şehrini gezdiğini ama Isparta'nın aralarında en güzeli olduğunu söyleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Isparta'nın gelişiminde önemli yere sahip olan Süleyman Demirel için, "Demirel burayı gül, piyade alayı ve üniversite ile 'Türkiye'nin en yaşanabilir birinci kenti' haline getirmiş. Bizim elimizdeki potansiyelle yeni Başbakanımız ve bölge milletvekilimiz Binali Yıldırım, İzmirimizi dünya kenti haline getirecektir. İzmirliler olarak muazzam bir Binali Yıldırım heyecanı yaşıyoruz. Eskiden oda olarak sorunlarımızı çözmek için Ankara'yı mesken tutardık. Baktık olmuyor, Torbalı'nın evladı Atilla Kaya'yı meclise gönderdik. Şimdi Başbakanımız da var. Demirel'in memleketine yaptıklarını, Sayın Binali Yıldırım İzmir ve Torbalı'ya fazlasıyla yapacaktır. O zaman biz de sizleri memleketimizde ağırlayıp eserlerimizi göstereceğiz. Ayrıca buradaki 80 bin üniversite öğrencisinin kente kattıklarını görünce belediye başkanımızın Torbalı'ya üniversite getirme hayalinin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha yerinde gördük" diye konuştu.

Torbalı ekibi, daha sonra Isparta Ticaret Borsası'na ziyarette bulunarak, başkan yardımcısı Hasan Hüseyin Özdemir ve üyelerle bir araya geldi.

 

 

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...