Yağışlar, Buğday Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

29 Mayıs 2016 15:33

Nisan ayının son haftasında başlayan Nisan yağmurlarının Mayıs ayı içinde de devam etmesi çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Batı Akdeniz Bölgesinde özellikle buğday üretiminde önemli bir yere sahip olan Isparta’da  son günlerdeki yağmur yağışları buğday, arpa, yulaf gibi tahıl eken çiftçilerin yüzünü güldürdü. Yaklaşık 125 bin dekarlık alanda buğday, 32 bin dekarlık alanda arpa üretimi yapılan Isparta’da yaşanan yağışlar tahılların boy vermesine vesile oluyor.

ÖNCE ENDİŞE, SONRA SEVİNÇ

Geçtiğimiz yıl Aralık ayının kurak geçmesinin çiftçileri sıkıntıya düşürdüğünü ancak ardından gelen kış mevsiminde ve devamındaki bahar aylarındaki yağmur yağışlarının ise son derece sevindirici olduğunu vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, “Nisan ayında etkili olan ve Mayıs ayında da devam eden yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü” dedi.

SELÇUK; “ÇİFTÇİMİZİN ZARARI YOK”

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; “Kurak geçen Aralık ayı nedeniyle ilimizde tahıl rekoltesinin olumsuz yönde etkileneceği konusunda çiftçimizde bir endişe vardı. Şu anda görünüşe göre çiftçimizin herhangi bir zararı yok, tam aksine büyük karı var. Bu durumdan çiftçimiz de biz de gayet memnunuz.

“İNŞAALLAH YAĞIŞLAR DEVAM EDER”

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda da kar azdı ancak yağmur vardı ve don olayı meydana gelmedi. O yıllar çok yüksek verim aldık. Mevsim bu şekilde yağışlı devam ederse oldukça iyi olur. İnşallah, hep böyle devam eder. Böyle giderse rekoltede de artış olur. Bu da çiftçimiz için mutluluk verici bir durumdur. Zira, şuanda ilimizde buğday, arpa gibi tahıllar ekilmiş ve çıkmış boy salma aşamasındadır. Bu yağışlar tahılların daha da boy atmasına ve dolayısıyla gerek tanesi gerekse boylu olması nedeniyle samanının fazla olmasına vesile olacaktır” dedi.

 

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...