“Ahilik Türk milletinin bir kültürüdür”

30 Mayıs 2016 15:37

Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Ülger, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi adına, katkılarından dolayı Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür plaketi sundu. Başkan Günaydın, ahilik kültürünün geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılması amacıyla belediye olarak üzerlerine düşen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını yineledi.

Ziyarette konuşan Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Ülger, Ahilik Haftası’nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını, kutlama komitesi olarak desteklerinden dolayı Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Ahiliğin doğuşu ve kültürü ile ilgili olarak bilgiler veren Ülger, “Ahiliği günümüzde insanımıza, esnafımıza yaşatmaya çalışıyoruz. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde belediyemiz de bizlere yardımcı oldu. Katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ahilik kültürünün devamı ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla önemli çalışmalar yapıldığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Ahiliğin devamı, gelişimi ve duyurulması amacıyla ciddi çalışmalar yapılıyor. Ahilik Türk milletinin bir kültürüdür. Dönemimizde de bu kültürün unutulmaması kaybolmaması gerekiyor, bunun için çalışılıyor. Yaptığınız bu çalışmalarınızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bundan sonraki yıllarda da üzerimize düşen her türlü desteği vereceğiz. Sanata bağlılık önemlidir. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

 

Bu haber 570 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...