“Altyapı için verilen savaş Isparta’yı zafere ulaştırdı”

30 Mayıs 2016 15:47

Isparta Belediyesi tarafından şehir genelinde altyapı hizmetleri aralıksız sürdürülüyor. Caddelerde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından asfaltlama işlemi gerçekleştirilmeden önce Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ilgili caddede tüm altyapıyı sorunsuz hale getiriyor. Geçen yıllarda ana arterlerdeki tüm caddeler altyapı ve asfalta kavuşturulurken, şimdi de bu çalışmalar mahalle bazlı tüm sokaklarda uygulanıyor. Bu kapsamda Isparta Belediyesi çalışmalarını Bağlar Mahallesi’nde sürdürüyor. Bağlar Mahallesi’ndeki tüm sokaklar asfaltlanacak. Asfalt öncesi ise Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü sokaklardaki altyapı çalışmalarını tamamlıyor. Bu kapsamda sokaklarda yağmur suyu çalışmasının yanı sıra, temiz su ve atık su hat çalışmalarıyla, binaların eskimiş olan hatları da yenileniyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Bağlar Mahallesi’nde Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Altyapıda ana hedefe ulaştıklarını, su baskınlarını önlediklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, artık Isparta’nın altyapıda sorun yaşamadığını belirtti. Birkaç gün öncesi bazı şehirlerde yağan yağmur sonrasında her tarafta sel baskınları yaşandığını, ölüm olaylarının meydana geldiğini hatırlatan Başkan Günaydın, Isparta’nın ise böyle bir sorununun olmadığını kaydetti.

Altyapıya yatırım yapan belediye başkanlarının hiçbir iş yapmamış gibi göründüğünü yine altyapı için yapılan yatırım bedellerinin de boşa harcanmış bir para olarak algılandığını ifade eden Başkan Günaydın, altyapısı olmayan bir şehrin üstünü 24 ayar altınla kaplamanın hiçbir anlamı olmayacağı sözünü hatırlattı. Isparta’nın olduğu gibi diğer illerin de altyapı sorununu çözmesi gerektiğini kaydeden Günaydın, yapılan her çalışmanın başında bizzat incelemelerde bulunuyor. Günaydın, “Şantiye şefiyim, her çalışmayı inceliyorum” dedi.

Geçen kış ayı boyunca da Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu kapsamda kış aylarında 7242 metre yağmur suyu,  3112 metre kanalizasyon, 11382 metre de içme suyu hattı döşendiğini belirtti. Bahar aylarına gelinmesiyle birlikte çalışmaların da hızlandığını belirten Başkan Günaydın, yaşanabilir bir şehir olabilmek için tüm sorunların ortadan kalkması gerektiğini ve halkın şikâyetinin olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Günaydın, “Altyapı için adeta bir savaş verdik. Şehrimiz bir zafere ulaşmıştır. Tüm şehirlerimizin de Isparta gibi olmasını arzu ediyorum. Isparta’yı daha da yaşanabilir, huzurlu bir kente ulaştırmak istiyorum. Yaptığımız bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bağlar Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Günaydın, mahallenin sokaklarında yağmur suyu çalışmaları gerçekleştirdiklerini, içme suyu hattında yenileme yaptıklarını yine atık su hattının elden geçirildiğini söylerken, yıpranmış ev bağlantılarının da yenilendiğini kaydederek, evlerin lokal sorunlarının da çözüldüğünü aktardı.

 

Bu haber 638 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...