Gül üreticileri bakanlıktan gençleştirme ve prim desteği bekliyor

30 Mayıs 2016 15:48

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, gül için bakanlıktan gençleştirme ve prim desteği beklediklerini ifade ederek, hasat sezonun ardından böyle bir müjdeyi üreticilere vermek için umutlu olduklarını bildirdi.

Türkiye’nin gül bahçesi Isparta’da gül çiçeği hasadı devam ediyor. İlin dört bir tarafında sabahın erken saatlerinde bahçelerine giden üreticiler, gülü toplayarak fabrikaya teslim ediyorlar. Isparta’nın en önemli ürünleri arasında yer alan gülün ekonomik değerinin artırılması için aynı çaydaki gibi gençleştirme ve prim desteği verilmesi için çalışmalar sürüyor.

Bu çalışmalarla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, bilgi verdi. Gülün Isparta genelinde 35 milyon lira katkı sağladığını belirten Şölen, gülün gençleştirilmesi ve prim verilmesi için bakanlığa başvurduklarını söyledi. Şölen, “Gün 35 trilyon gibi ekonomik katma değer üretiyor. Biz kurum olarak sektörlerle, paydaşlarımızla işbirliği içerisinde ne kadar daha sektörümüzü kalkındırabiliriz, ne kadar daha fazla üretilebilir, çiftçilerimizin bu konulardaki sorunları nedir, yoğun kesimlerle ve gençleştirmeyle ilgili bir çay örneğiyle bakanlığımıza müracaatımız oldu. Gençleştirme budamasını iyi yaptığımız takdirde gelecek yıllarda verimimiz çok iyi olur. Alanı artırmadan bile ürünü artırmamız mümkün oluyor. Yine prim desteği ödemesi şeklinde de bir müracaatımız oldu. Bu çalışmalarımızı takip ediyoruz. İnşallah iyi bir gül sezonu akabinde böyle mutlu güzel bir teşvik hediyesi gelirse üreticilerimizin daha mutlu olacağını düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan gül hasadının sağlıklı bir şekilde başladığına işaret eden Cenk Şölen, “Şuanda çiftçilerimiz yoğun bir şekilde gül hasadıyla meşguller. Gül hasadı da tüm tarım sektörünün gıpta ettiği bir hasat. İnsanlar gülle uğraşıp, çalışıp, para kazanması da tarımın diğer sektörleri açısından çok cazip geliyor. Bu sene rekoltemiz gayet güzel gözüküyor. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Çiftçilerimiz sezondan çok umutlu. Oluşan fiyatlarla ilgili bize gelen geri dönüşler çok umut verici. İnşallah gül Isparta’nın geleceğinde çok önemli hale gelecek” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...