Genel kurulda birlik ve beraberlik mesajı

31 Mayıs 2016 15:58

Isparta birlikteliğinin eseri olacak orta ölçekli karma sanayi sitesi Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda ilk etabın 300 dükkan olarak yapılması noktasında yönetim kuruluna yetki verildi. İlk etap temelinin arazi alımı 150 bin metrekareye ulaştığında atılması hedefleniyor.

Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin Genel Kurulu, Gül Küçük Sanayi Sitesi düğün salonunda yapıldı. Genel Kurula Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, ITB Başkanı Ahmet Adar, Ak Parti ve MHP Merkez İlçe Başkanları da katıldı.

Genel Kurul Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı’nın açılış konuşması ile başladı. Boyacı sanayi sitesi projesine verilen destekten dolayı teşekkür ederek “Güller diyarı Isparta'mızın hızla büyümesine cevap verecek yeni bir sanayi bölgesinin kurulmasına katkı sağlayan ve emeği geçen sayın Valimiz Vahdettin Özkan beye, sayın Isparta milletvekilimiz Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç beye ve sayın Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın beye yönetim kurulum, denetim kurulum ve kooperatifimizin değerli üyeleri adına teşekkür ederim.

Bizler küçük sanayi esnafları olarak, eski sanayinin şehir içinde kalması ve sanayi faaliyetleri dışında kullanımlara konu olması, mevcut sanayi sitesi ve gül küçük sanayi sitesinin yetersiz kalması, şehrin büyümesiyle birlikte sayısı artan küçük sanayicilerin makul kiralarda işyeri bulmakta zorlanmaları sebepleri ile yeni bir arayış içerisine girdik.

Bu düşüncelerimizi Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın beye ilettik. Kendilerinin de bu konu ile ilgili çalışmalar yaptığını gördük. Biz esnaflarımızın da görüşlerini ve taleplerini dinledikten sonra belirlenen sanayi bölgesinin şehrin beklentisine cevap verme konusunda, uzun yıllar hizmet verecek büyüklükte olduğunu gördük.

Kısa sürede kooperatifimizin kuruluşunu tamamlanmış, belirlenen bölgeden arsa almaya başlanılmış ve pazarlık usulü arsa alımlarımız devam etmektedir. Bugüne kadar 135.000 metrekare arsa aldık.

Bölgenin sanayi bölgesi olmasına yönelik alınması gereken belediye meclis kararlarının süratle alınması ve sanayi bölgesi ilan edilmesi başka illerde yılları alabilmekte iken sayın belediye balkanımızın sahiplenmesi sonucu kısa bir sürede tamamlanmıştır.

İlan edilen bölgede fahiş fiyat artış hareketlerinin önüne geçme açısından konan kamu yararı şerhi için ayrıca Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz.

Şehrimizin, küçük ve orta ölçekli sanayimizin gelişip büyümesi anlamında şehrimizin tüm kurum ve kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

1988 yılında sanayi kuracağımız alan sanayi bölgesi olarak ayrılmıştır. Aliköy muhtarı köylüleri yanlış yönlendirmektedir. Galericiler sitesi 15 yılda bitmiştir. Genel kurul toplantımızın Isparta’mıza ve ortaklarımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

Bu haber 581 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...