SDÜ Hastanesinden Başarılı Bir Uygulama Daha

31 Mayıs 2016 15:59

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Nöroloji Kliniğinde, yeni felç gelişen hastalarda, tıkanan damarı açmaya yönelik tedavi yöntemi uygulanıyor.

Akut inme tedavisinde saatler, hatta dakikalar çok önemlidir. Son beş yılda akut inme tedavisi konusunda oldukça önemli gelişmeler yaşandı. Bu hastalık her ne kadar çok tehlikeli olsa da ilk 4,5 saatte, uygun hastalara toplardamardan yapılan bir iğne ile (pıhtı eritici) tedavi uygulandığında kişi ağır sakatlıktan kurtulabilmekte veya hayata dönebilmektedir. 

Buna bağlı olarak bağırsak atardamarı tıkanıklığı nedeniyle ameliyat olan ve ameliyattan altı gün sonra da beyin damarlarında tıkanıklığa bağlı sağ tarafında felç geçiren ve konuşamayan hastaya, halen Türkiye’de az sayıda merkezde uygulanan yeni tedavi yöntemi uygulandı. SDÜ Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vedat Ali Yürekli ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Türker, ileri teknoloji bir cihaz yardımıyla damar içindeki pıhtıyı uzaklaştırarak hastayı 2 saatlik bir müdahale sonrası eski sağlığına kavuşturdu.

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...