Engelsiz bir yaşam için..

31 Mayıs 2016 16:06

Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şubesi tarafından düzenlenen Engelliler Haftası dolayısıyla “Engelsiz bir yaşam için Isparta halkı ile buluşma kahvaltısı” hafta sonu düzenlendi.

Her yıl geleneksel hale gelen kaynaşma kahvaltısı 9 Mayıs’ta 10. yılını tamamlayarak daha kalabalık ve coşkulu bir toplulukla kutlandı. Eski Belediye Kültür Sineması Kocatepe Kahve Evi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı.

“Engelsiz bir yaşam için Isparta halkı ile buluşma” sloganı ile Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şubesi Başkanı İsmail Er tarafından organize edilen etkinlikte davetlilerin ve üyelerin ortak düşüncesi engellilere daha duyarlı ve yardım sever bir Isparta halkının olduğunu ve gençlerin olduğu anlatıldı.

Konu ile ilgili ortak açıklamayı yapan Başkan Er düşüncelerini şöyle açıkladı; “Geleneksel hale gelen ve her yıl daha da kalabalık olduğumuz kaynaşma kahvaltımızda sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum.

Bu yıl 10. yılımız ve daha nice yıllarda buluşmak daha güzel organizasyonlarda olmak dileği ile diyorum. Bu 10 yıl içersinde geriye doğru baktığımızda Isparta’da ya da başka İllerimizde, İlçelerde insanların engellilere bakış açısı çok değiştiğini görmemiz mümkün. Eskiden bir engelli kardeşimiz evinden dışarı çıkmak istemezken şimdi toplumda kendisinin de var olduğunu görüyoruz. İnsanlar eskiden engellilere korkarak, çekinerek bakarken artık özellikle gençler yardımlaşma ve kaynaşmanın ne kadar güzel olduğunu yardım sever olduklarını her sene katlayarak görüyoruz. Bunlar bizi çok mutlu ediyor. Böyle olmamızdaki en önemli adım özellikle ilkokullarına yapmış olduğumuz ziyaretler küçük yaşta çocuklarımızla beraber konferansların olması onların merak ettikleri soruları cevaplamak küçük kardeşlerimizle güzel bir elektrik almazdır. Başımızdan geçen olayları ya da bir görme engellilerin nasıl sıkıntılar geçirdiğini anlatmamızdır. Acı – tatlı hikâyelerimizi gençlerle paylaşmamız daha sonraki yıllarda o gençlerin bir engelliye yardıma ihtiyacı olduğunda uzaktan bakarak geçmemesi koşup yardım etmesi, yanımıza gelip sohbet etmesi en büyük etkendir.

Ben herkese desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum başta Sayın Valimiz Vahdettin Özkan beye, Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın beye, tüm kurum ve kuruluşlara bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Kahvaltımızda bizleri yalnız bırakmayan Havaalanı Müdürü İlhan Demir beye, Yarbayımız Cumhur Keyik beye ve eşlerine, SDÜ hocaları ve öğrencilerine, göller bölgesi şairler derneği başkanı Melahat Ecevit hanımefendiye, gönül dostlarımıza, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni Murat Kaya hocama, pek kıymetli dernek üyelerimize bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum ve engelsiz bir yaşam için nice yıllar diliyorum.” Etkinlik samimi sohbet içersinde son buldu.

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...