“Bu tür şarlatanlara inanmayın”

31 Mayıs 2016 16:08

Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; son zamanlarda ortaya çıkan bazı kişiler ve taraftarları çeşitli ilçe, köy ve kasabalarda toplantılar yaparak din kisvesi altında kendilerini peygamber olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Akçil’in açıklaması şöyle: “Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak; zaman zaman yüce dinimiz İslamiyet’i saptıran bir takım kişileri ortaya çıktığı görülmektedir. Bu nedenle böylesine önemli bir konuda halkımız bu hususta dikkatli olmaya ve bu tür kişilere inanmamaları konusunda uyarıyoruz.

İslam Dini’nin yeryüzüne gelmiş en kutsal dindir. Yüce dinimiz İslam, dünya üzerinde milyonlarca Müslüman’ı kapsamaktadır. İslamiyet’te bir lider vardır o da Allah (c.c.)’dır. Dinimizde Allah tarafından 14 asır önce dinimizi yaymaları için peygamberler gelmiştir. Bu konuda son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizdir. Hz. Muhammed’den sonra kesinlikle peygamber yoktur ve olmayacaktır.

Dinimizde durum böyle iken, son zamanlarda ortaya çıkan bazı kişiler ve taraftarları bir mehdi veya peygamber edasıyla ortaya çıkarak çeşitli ilçe, köy ve kasabalarda toplantılar yaparak din kisvesi altında kendilerini peygamber olarak tanıtmakta ve dinle alakası olmayan neşriyatlar dağıtmaktadırlar. Böyle olayların Aksu ilçemizde, merkezde ise Sav Kasabası ve Kuleönü Kasabasında yaşandığı duyumunu aldık.

Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak halkımızı bu son derece önemli konuda uyarmak istiyoruz. Böyle şahıslara sakın inanmayın ve böyle toplantılara da asla iştirak etmeyin. Böyle bir durum Allah (c.c.)’a şirk koşmak olacağından, vatandaşlarımız da bu tür toplantılara katılarak bu günaha ortak olmasın. Bu son derece önemli bir konudur. Vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz”.

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...