İstanbul’un Fethi Gökkubbe Altında Kutlandı

31 Mayıs 2016 16:13

İstanbul'un fethinin 563. Yıldönümü Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde kutlandı. Fetih Şöleni’ne Aşık Sefai katılırken, Ahmet Çoşkun ve Milli Birliğimize vurgu yapan önemli olaylardan derlenmiş tarihi şahsiyetler ve manevi önderlerin ruh bulduğu şiirler, türküler, halk oyunları ile harmanlanarak büyük emek, özveri ve en önemlisi koca bir yürekle hazırlanan Aşkı Vatan sahne gösterisi büyük ilgi gördü.

Isparta Belediyesi tarafından Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Fetih Şölenine Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ailesiyle birlikte katılırken yine kutlamalara MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz, belediye meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programda MHP Fatih Mahallesi temsilcisi Mehmet Altay, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a çiçek takdim etti.

Üç saat süren programda Aşık Sefai türküleriyle ve Ahmet Coşkun da okuduğu şiirlerle Aşkı Vatan sahne gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Şölende bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İstanbul’un fethinin 563. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Günaydın, “Bu kutlamalar isminden dolayı Fatih Mahallemizde yapılıyordu. Geçen yıl oldukça yağışlı bir havada bu kutlamalar gerçekleştirildi. Belediyemizin desteğiyle Fatih Mahallesi’nde geleneksel olarak devam eden bu kutlamaları bir kereye mahsus Gökkubbe’mize aldık. Kutlama bizim için çok önemli. Fatih Sultan Mehmet’in yalnız İstanbul’u almasıyla yetmedi. Büyük bir devri kapattı, bir yeniçağ devrini ortaya attı. 21 yaşındaki bir delikanlı, Fatih Sultan Mehmet bunu başardı. Bu kutlamadan bizim feyz almamız gerekiyor” dedi.

Bu feyz ile Isparta’ya hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Günaydın, belediye olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederken, Isparta’nın yaşanabilirlikte birinci sırada yer aldığını kaydetti. Günaydın, “Biz Isparta’yı daha da yaşanabilir bir şehir yapacağız. Hiçbir zaman zafer sarhoşluğuna kapılmamak lazımdır. En büyük zaferi biz altyapıda kazandık. Hedeflediğimiz altyapı bitti. Benim en çok sevdiğim kelime vardır, o da ‘bitti’ kelimesidir. Evet bitti. İşte Isparta için en büyük zaferlerden birisi de budur” şeklinde konuştu.  

 

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...