“8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi” SDÜ Ev Sahipliğinde Başladı

1 Haziran 2016 16:15

Ülkemizdeki üniversitelerde analitik kimya çatısı altında çalışmalar yapmış akademisyenleri bir araya getirmek ve bilginin evrenselliği inancından yola çıkarak bu sahada yapılan çalışmaları ortak bir payda altında toplayarak değerlendirmeyi amaçlayan “8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi”, SDÜ ev sahipliğinde başladı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü tarafından Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Kaplan yaptı. Kaplan, kongrenin bilimsel  bakış açılarına, günümüz bilim dünyasına ve teknolojik gelişmelere yeni boyutlar kazandırmasını dileyerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ebru Çubuk Demiralay da “Bilginin eskime hızının çok yüksek, yenilenme hızının ise ondan daha da yüksek olduğu bir çağda, biz bilim insanları bu bilim çağına ayak uydurarak  sürekli bilim üretmek ve geliştirmek zorunluluğunda ve bilincinde olmalıyız. Aksi takdirde çağı yakalayabilmek ve çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek mümkün değildir. İçinde yaşadığımız zaman ise dünyada teknolojik ve bilimsel gelişmelerin hemen hemen her dakika yenilendiği, yeni bilgilere ve buluşlara imza atıldığı bir dönemdir. Bu dönemde kimya biliminin önemi ve dünyaya kazandırdıkları yadsınamaz.”dedi.

3 Haziran Cuma günü sona erecek kongrede, yaklaşık 230 katılımcı, 18’i çağrılı, 37’si sözlü ve 137’si poster sunumu olmak üzere toplam 192 sunumla katkı sağlayacak.

 

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...