“Isparta milliyetçiliği açısından güzel bir çalışma”

1 Haziran 2016 16:19

Isparta Aşçılar Pastacılar Derneği Yönetimi, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Yerel lezzetlerin ortaya çıkarılması ve korunması amacıyla kurulan derneğe, Başkan Günaydın’dan tam destek geldi. Başkan Günaydın, yapılan faaliyetin Isparta milliyetçiliği açısından da büyük önem taşıdığını söylerken, “Isparta Belediyesi olarak derneğimize fiilen her bakımdan destek vereceğiz” dedi.

Isparta Aşçılar Pastacılar Derneği Başkan Yardımcısı Alim Çimenkaya, Isparta’nın yemek kültürünün çok iyi olduğunu, güzel yemeklerinin bulunduğunu kaydederek, “Yöresel lezzetleri koruma altına almak, aşçılarımızı bir çatı altında toplama amacındayız. Sayın başkanım sizlerin de belediye olarak düzenlediğiniz çalışmalar var ve bu konuda da ne kadar hassas olduğunuzu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Isparta’nın güzel yemeklerinin bulunduğunu ve bunların kaybolmaya yüz tutanlarının tekrar gün yüzüne çıkarılması ve sunulması için yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu Isparta milliyetçiliği açısından da güzel bir çalışma. Isparta Belediyesi olarak derneğimizi fiilen her konuda destekleyeceğiz” dedi. Oluşturulan derneği bir üniversite, bir enstitü gibi de görülmesi gerektiğini, burada yapılacak çalışmalar, yetişecek ustalarla Isparta ve Türk yemeklerinin servis ve ikramlarının gerçekleştirileceğini aktardı. Yapılacak olan yemek çeşitleriyle oluşturulacak menülerin de şehirdeki lokantalarda sunulabileceği düşüncesini taşıdıklarını dile getiren Günaydın, “Isparta’da böyle bir derneğin yer almasını çok anlamlı buldum. Derneğimiz yöneticilerini tebrik ediyorum. Isparta’mıza büyük katkıları olacaktır” görüşlerinde bulundu.

Görüşmenin ardından dernek yönetim kurulu üyeleri Başkan Günaydın’a, Isparta Aşçılar Pastacılar Derneği’nin kıyafetini hediye etti. Ziyarete dernek üyeleri Önder Oflas, Musa Kaya ve Murat Ateş katıldı. Başkan Günaydın ve dernek yönetimi yapılabilecek çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...