Vali Özkan, “Memleketin birliği ve bütünlüğünün hassasiyetinin ifadesi”

1 Haziran 2016 16:26

Eğirdir’de işadamlarıyla bir araya gelen Vali Vahdettin Özkan, doğu ve güneydoğu illerinde teröristlerle mücadele veren kahramanlarımıza Isparta’dan elma ve gül ürünleri gönderenlere plaket takdim etti. Vali Özkan; “Yapılan bu mücadelenin milletçe farkında olduğumuzun onlar tarafından da biliniyor olması önemli” dedi.

Toplantıya katılan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen de çatışma bölgelerindeki görüntüleri titreyerek izlediklerini ifade ederek, “O kadar hassas bir durumdayız. Dedim ki gidelim sayın komutanlarımıza, sayın valimize, emniyet müdürümüze biz de oraya gitmek istiyoruz, biz de bir şeyler yapmak istiyoruz. Tabi bunların mümkün olmadığını hem biliyoruz hem de bunların cevabını aldık. O zaman bizim buralara bir şeyler göndermemiz lazım. Bizim şuanda en güzel oraya gönderebileceğimiz elma ve gül ürünlerimiz var. Sayın valimi aradım. Böyle bir şey düşünüyoruz uygun görür müsünüz diye sordum. 3 tır elma ve 3 bin kişilik gül lokumunu bölgeye gönderdik” şeklinde konuştu.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Eğirdir’de işadamlarıyla bir araya geldi. Eğirdir ilçesinde ekonomik ve iyileştirilmesi gereken konuların ele alındığı toplantıda Vali Özkan, doğu ve güneydoğu illerinde terörizmle mücadele eden kahramanlarımıza verdikleri destekler dolayısıyla işadamlarına teşekkür etti. Toplantıya Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir protokolü, işadamları ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Bölgede uzun süre çalıştığını ifade eden Vali Vahdettin Özkan, “Orada şuanda canla başla şahadet şerbetini içme şuuru içinde bir mücadele var. Anadolu’nun dört bir yanından dualarımızın kendileriyle beraber olduğunu bilmeleri çok önemli. Yapılan bu mücadelenin milletçe farkında olduğumuzun onlar tarafından da biliniyor olması önemli.  Onun için basınıyla, yayınıyla, meslek kuruluşlarıyla tek bir yürek, tek bir sesle bu kahramanca mücadeleyle askerimizin, polisimizin, geçici köy korucumuzun yanında olduğumuzu hissettirebilmek asıl amaç. Ama güzel gelenekler olarak bakıyorsunuz televizyonda bir öğrencimiz oradaki polisimize, askerimize bir mektup gönderiyor. Bu mektubu alıp okuması bile, ben burada memleketimin birlik ve bütünlüğü için cansiparane mücadele ediyorum, halkım benim arkamda, insanlar bu yaptığım fedakarlığın farkında hissiyatı, oradaki insanların mücadelesi açısından çok önemli bir husustur.

Hiç birisinin maddi olarak bir şeye ihtiyacı yok. İlgili kuruluşlarımız, ordumuz, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, devletimiz, hükümetimiz zaten bu ihtiyaçları fazlasıyla tedarik ediyor. Bu oradaki manevi hassasiyetin, birlikteliğin bir ifadesi oluyor. Bu yönüyle özellikle Isparta’yı da tebrik ediyorum. Bu birimlerden herhangi bir talep olmaksızın biz ne yapabiliriz diye toplanıp gelen sivil toplum kuruluşları oldu. Manevi olarak sizin yanınızdayız ifadesi olacak şekilde yöremizin ürünü ve simgesi olarak elma gönderelim şeklinde bir kampanyaya kendiliğinden dönüştü. 24 saat içinde oradan istenilen elmanın belki 3-5 katı toplandı. Eğirdir’de de, Isparta’da da, Anadolu’nun dört bir yanında da insanların kalbi bizim atıyor, duaları bizim için. O elmaya maddi olarak belki hiç ihtiyaç yoktu ama manevi olarak bütün Türk milletinin aynı noktada attığını, memleketin birliği ve bütünlüğünün hassasiyetinin ifadesi olarak alıyor, bakıyor, müşade ediyor, bu da birliğimizin harcı olmuş oluyor” dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de çatışma bölgelerindeki görüntüleri titreyerek izlediklerini ifade ederek, “O kadar hassas bir durumdayız. Dedim ki gidelim sayın komutanlarımıza, sayın valimize, emniyet müdürümüze biz de oraya gitmek istiyoruz, biz de bir şeyler yapmak istiyoruz. Tabi bunların mümkün olmadığını hem biliyoruz hem de bunların cevabını aldık. O zaman bizim buralara bir şeyler göndermemiz lazım. Bizim şuanda en güzel oraya gönderebileceğimiz elma ve gül ürünlerimiz var. sayın valimi aradım. Böyle bir şey düşünüyoruz uygun görür müsünüz diye sordum. Orada devletimiz askerimize o kadar güzel şeyler veriyor ki hiçbir şeye ihtiyaç yok bunu biliyoruz. Biz de orada olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. 1 saat içerisinde 4-5 firmaya gittik 3 tır bize elma verdiler. Burada elmadan sonra gül ürünlerimiz vardı. Bin kişilik gül lokumu için gittik, 2 bin kişilik gül lokumu gönderdik. Burada olmaktan çok mutluyum ve çok da duygu yüklüyüm” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bölgeye gül ürünleri ve elma katkısında bulunarak nakliyesini sağlayan üreticiler, işadamları ve vatandaşlara hazırlanan plaketler Vali Özkan ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...