Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi Bilim Fuarı ve Şenliği düzenledi

2 Haziran 2016 16:29

İlimizin güzide okullarından Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 etkinlikleri çerçevesinde Bilim Fuarı ve Bilim Şenliği düzenledi.                                                                                                            

Okul halkoyunları ekibinin gösterisinden sonra açılışı yapılan ve kapalı spor salonunda gerçekleştirilen sergiye hepsi yoğun birer emek ürünü olan 51 proje ile öğrencilerin yıl içerisindeki çalışmalarından oluşan eserler izleyicilerin incelemelerine sunuldu. Çok sayıda misafir ve velinin gezip incelediği proje çalışmaları ve iki gün açık kalan sergi süresince okulun müzik topluluğunun seslendirdiği günümüzün sevilen şarkılarının yer aldığı mini konserler ile resim derslerinde yapılan çalışmaların sergilendiği resim sergisi de büyük beğeni topladı.                                                                                                            Fuar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi Müdürü Fahri Yorgancılar; “Bu fuar öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını amaçlamaktadır.

Eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortamda araştırmalarını sunan öğrencilerin yaptıkları çalışmalar, üretebilmenin heyecanını, ürettiklerini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendilerinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşamalarına fırsat oluşturmaktadır. TÜBİTAK’ın maddi olarak da desteklediği bu fuarlar aracılığıyla bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratılması, bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesi sağlanmaktadır. Okulumuzda bu çerçevede üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmiş ve getirmeye de devam edecektir.” dedi

Bu haber 1275 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...